Magnette rekent af met De Wever: “N-VA is gevaarlijke partij voor België”

RTBF
PS-voorzitter Paul Magnette rekent af met Bart De Wever en de N-VA. “Het is een gevaarlijke partij voor België en de sociale zekerheid”, aldus Magnette op de RTBF. Volgens de vorige informateur wou De Wever hem niet opvolgen. “Hij durft niet toegeven dat hij niet in een regering wil stappen, omdat hij geïsoleerd is.”

Drie dagen nadat hij zijn informateursopdracht teruggaf, rekende PS-voorzitter Paul Magnette af met Bart De Wever en de N-VA. “De N-VA is niet veranderd. Dat er geen regering meer is, is omdat de N-VA haar liet vallen. Het is een gevaarlijke partij voor het federale België en voor de sociale zekerheid. Het is een partij die het bestaan van Brussel volledig negeert. In hun confederale ideeën, is er enkel Wallonië en Vlaanderen en verdwijnt Brussel volledig. De PS zal dat nooit laten gebeuren”, zei Magnette op de RTBF.

Behalve met de N-VA had Magnette duidelijk nog een persoonlijke rekening te vereffenen met Bart De Wever. "We weten dat mijnheer De Wever, wanneer hij geen argumenten meer heeft, vervalt in beledigingen. Dat is zijn klassieke werkwijze. Hij heeft er àlles aan gedaan om niet benoemd te worden tot informateur. Hij weigert verantwoordelijkheid te nemen. Hij is een man die niet kan kiezen, geen knopen kan doorhakken, niemand rond zich kan verenigen. Hij durft niet toe te geven dat hij niet in een regering wil stappen omdat hij geïsoleerd is en niet de harde rechtse politiek kan voeren zoals hij dat wil.”
500 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frans André Claerboudt

  Nogal pretentie om als partij die in elk recentelijk corruptieschandaal betrokken was door verrijking van de allerarmsten door zijn mandatarissen zo'n toon aan te slaan m.b.t. sociaal beleid. En hetgeen van die schandalen ooit de media haalde zal ook wel een klein topje van de grote ijsberg zijn. Die denkt dat de Vlaamse bomen om te plukken om Waals wanbeleid te betalen reiken tot in de hemel! Nog een grotere seut dan zijn voorganger.

 • emile deckers

  Dank u Mijnheer Magnette. Uw uitspraken brengen Vlaams belang en Nv-a bijna aan 50%.De onafhankelijkheid van Vlaanderen is nabij.

 • henri vanderhoven-peters

  Het koningshuis heeft hier een dikke vinger in de pap.Zou ik ook doen om mijn hachje te redden.En zag je het ,de NVA keurde de dotatie mee goed. Hypocrieten. Calimiro BDW deed weer onnozel op tv.Neem VB onder de arm,maak tuttemie Rutten minister voor de show of maak BEKE minister van de katholieke kerk en we zijn vertrokken.Maar daar moet je ....aan je lijf voor hebben.

 • Luc Lievens

  De laatste peiling gezien....een drama voor paars groen.

 • Marc Verdonck

  En ook VB en straks CD&V dus Mr Magnette toch maar snel confederalisme en dan kan je in wallonie doen wat je wil met jullie eigen geld. Laat de Brusselaars maar kiezen bij wie ze willen horen.