Magnette: "PTB moet haar verantwoordelijkheid nemen"

Sofie Merckx, als arts werkzaam bij Geneeskunde voor het Volk en PTB-boegbeeld in Charleroi, ging deze week langs bij uittredend PS-burgemeester Paul Magnette.
Photo News Sofie Merckx, als arts werkzaam bij Geneeskunde voor het Volk en PTB-boegbeeld in Charleroi, ging deze week langs bij uittredend PS-burgemeester Paul Magnette.
Paul Magnette, de partijleider van de PS en de vertrekkende burgemeester van Charleroi, zegt in Le Soir dat de Parti du Travail de Belgique (PTB), of de Partij van de Arbeid, haar verantwoordelijkheid moet nemen. 

"Ze moet verantwoordelijkheid nemen", aldus Magnette, die zegt dat hij de PTB twee posten aanbood in het college van Charleroi: schepen van huisvesting, met het voorzitterschap van het huisvestingsbedrijf La Sambrienne, en een ander schepenambt. 

Zijn gevoel is dat de PTB-kandidaten niet willen, maar hij vindt dat ze uitnodigingen niet kunnen weigeren. Hij heeft de vertegenwoordigers van de PTB gevraagd om aanstaande donderdag "met concrete voorstellen, die technisch en financieel haalbaar zijn" te komen. "Zijn ze klaar om compromissen te sluiten?" vraagt de vertrekkende burgemeester zich af.

In de Brusselse gemeente Sin-Jans-Molenbeek werd de geplande ontmoeting tussen PS-sp.a, Ecolo-Groen en PTB*PVDA woensdag afgeblazen. De extreemlinkse partij verklaarde eerst de tijd te willen nemen om de basis te raadplegen en “met concrete voorstellen te komen.” 
PTB*PVDA haalde zeven zetels binnen in Molenbeek.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Baeyens

  Magnette hangt de Judas uit ; hij wil de PTB betrekken in de coalitie zodat ze zichzelf verbranden tegen volgend jaar. Geloof nooit wat die man vertelt ; hij zei ooit "de PS is er om de kleine man te helpen, niet omgekeerd" - dat hebben we kunnen vaststellen in Brussel en elders.

 • rob jamers

  Extreem links en extreem rechts, nva en vb ik zie geen verschil integendeel,

 • rob jamers

  nva is zoals vb, ik zie geen verschil

 • Rik Connaerdt

  De PTB moet just niks en het zou mr. Magneten sieren om niet met een partij in zee te gaan die nog steeds dweept met leiders die miljoenen doden op hun geweten hebben.

 • Marc Baeyens

  De PS wil er graag de extremistische communisten bij ; N-VA wil niet weten van het extremistische VB. De divergentie tussen de twee gemeenschappen/culturen/democratieën wordt alsmaar duidelijker. De federale verkiezingen zullen de splitsing van de Belgische politieke structuren moeten behandelen willen we het voortbestaan van ons land niet verkwanselen.