Magnette legt vijf begrotingsscenario's op tafel

Informateur Paul Magnette (PS).
EPA Informateur Paul Magnette (PS).
De zes partijen van paars-groen komen vanavond opnieuw bijeen om het budgettaire kader voor de komende jaren te bespreken. Informateur Paul Magnette (PS) legt vijf scenario's op tafel, waarbij groene investeringen buiten de begrotingsnorm kunnen worden gehouden, schrijft De Tijd.

Magnette legt vijf scenario's op tafel waartussen gekozen kan worden. 

In het hardste scenario wordt naar een evenwicht gestreefd in 2024, wat zonder nieuw beleid een inspanning van 13,4 miljard euro vergt. In het soepelste scenario gaat ons land naar een tekort van 2,4 procent, waardoor amper bespaard moet worden. In de middelste drie scenario's wordt het tekort in 2024 teruggedrongen tot 2 procent, 1,8 procent of 0,8 procent. Dat laatste vereist een inspanning van 9 miljard.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Baeyens

  De 'slimste van de Franstalige klas' (Magnette) wil Vlaanderen nekken. Dát is zijn grootste politieke talent. Men moet eens de bijdrage van Stijn Baert op de vrtnws-site lezen. De linkse vleugel (Rutten, Somers, De Gucht, De Croo ...) van OPEN vLD wordt rood tot achter zijn oren.

 • danny janssens

  Geniaal gewoon op die manier lokt hij de andere partijen uit hun tent. Magnette president for life!

 • Ronny Biesen

  Maar geen enkel waarin Vlaanderen er beter van wordt.

 • vanaeken jokke

  Magnette hij gaat beter willen doen dan Elio zijn begrotingstekort steeg met 8 % de Paul wil dat verbeteren met minsten 2 %.En hij gaat daar in lukken ook.

 • leen hanssens

  Welke opdracht heeft die gekregen van de koning? Hij doet zich voor als formateur inplaats van informateur.