Magnette hekelt communicatie van partijvoorzitter Di Rupo: “Bizar om dat op die manier aan te kondigen”

Paul Magnette.
BELGA Paul Magnette.
Paul Magnette hekelt in een interview met Le Soir de manier waarop partijvoorzitter Elio Di Rupo zijn lijsttrekkerschap voor de sociaaldemocraten in Henegouwen heeft aangekondigd. De burgemeester van Charleroi  hamert op het belang van "collegialiteit" in de aanloop naar de verkiezingen.

Over Di Rupo deed het gerucht dat hij mogelijk zou opkomen voor de Europese verkiezingen. Donderdagavond maakte hij op televisie echter bekend dat hij opkomt voor de Kamer en de PS-lijst in Henegouwen zal trekken. De aankondiging leidde tot tandengeknars bij een aantal PS-figuren omdat er binnen de partij nog geen definitieve beslissing was genomen, zo gaven bronnen te kennen. Verschillende PS-mandatarissen hadden graag gezien dat Magnette de topfiguur zou worden bij de verkiezingen van 2019. Hij is nog altijd erg populair in de peilingen.

De burgemeester van Charleroi reageert op de zaak in Le Soir. "Elio had mij op de hoogte gesteld van zijn beslissing, en dat valt te begrijpen", aldus Magnette. Wel hekelt hij de manier waarop de aankondiging is verlopen. "Het is bizar om dat op die manier aan te kondigen. Ik behoor tot diegenen die vinden dat we geen klassieke campagne kunnen voeren. De PS heeft twee moeilijke jaren achter de rug."

"Ik blijf erbij dat we op een collegiale manier moeten samenwerken tijdens de verkiezingsperiode", luidt het voorts. Magnette vindt dat er eerst moet worden nagedacht over de prioriteiten van de partij vooraleer de juiste personen worden gekozen. In het interview komt voorts onder meer nog de N-VA aan bod. "Voor mij ligt het voor de hand: nooit zullen we een alliantie sluiten met de N-VA.”

Elio Di Rupo.
Photo News Elio Di Rupo.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Baeyens

  De ex-zonnekoning en zijn dauphin vertrouwen elkaar niet. Logisch in een partij waar leugen en corruptie de plak zwaaien.

 • Lucien Belmans

  Ik ben nog niet vergeten dat hij ooit vlakaf tegen Bart De Wever gezegd heeft dat iemand die werk weigert zijn/haar werkeloosheidsuitkering niet mag afgenomen worden.

 • marcel mampaey

  nooit een alliantie sluiten met nva dus ook een cordon tegen nva plus vb dus kijken jullie neer op de helft van de Vlamingen je moet maar durven. maar zolang ze geld van de Vlamingen krijgen is alles ok. hoelang blijven we dat nog slikken

 • Rudy Meert

  Ooit vier handen op één buik, nu kunnen ze elkaars bloed drinken. Ik denk dat de hoogdagen van de PS geteld zijn.

 • Dikke Van Aarschot

  Hopelijk onthouden ze het want in vlaanderen heeft spa maar een klein geheugen