Maggie De Block huldigt cartoonexpo over zichzelf in

BELGA
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) was vanavond samen met onder meer Vlaams parlementslid Herman De Croo te gast op de inhuldiging van een tentoonstelling waarvan ze zelf de ster is. De expositie "Maggie" vond plaats in de Brusselse gallerij The Cartoonist, die negen nieuwe tekenaars voorstelde.

The Cartoonist toont tekeningen uit de Belgische pers, en krijgt er met Karl, Zaza, Steve, Fritz (Joris Vermassen), Sondron, Fred, Clou, Joris Snaet en Cost negen nieuwe cartoonisten bij.

"Ik ben verrast en vereerd om als inspiratiebron te dienen voor perscartoons. Zij maken het lezen bruisend, boeiend en ontspannend en verplichten me tegelijk tot een gezonde dosis zelfrelativering, wat zeer goed is. Deze cartoons houden ons een spiegel voor, en houden ons met de voetjes op de grond. De humor helpt ook om de kritiek die politici te verwerken krijgen te aanvaarden", verklaarde minister De Block.

"In 2015 kreeg de wereld van de cartoons een grote shock, met de aanslagen tegen het satirische blad Charlie Hebdo. Ik hoop dat dit een eenmalige gebeurtenis blijft. De persvrijheid is toen op een heel wrede manier aangevallen, en deze aanslag moet ons eraan herinneren hoe we ze moeten koesteren en verdedigen", besloot ze.