Exclusief voor abonnees

Mag ik naar het buitenverblijf van familie? Alle regels voor tweedeverblijvers op een rijtje

Illustratiefoto.
BELGA Illustratiefoto.
De kogel is door de kerk: de tweede verblijvers trekken aan het langste eind en mogen ‘met onmiddellijke ingang’ weer naar hun optrekje. Moet ik controle verwachten? Is bezoek welkom? En mag ik even uitblazen op het strand of aan het plaatselijke riviertje?

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • nicole desseyn

  Ik begrijp de woede van de campers encaravan eigenaars die hebben ook hun eigen sanitair op de camping kan je zeker goed afstand houden wij zitten in ons verblijf aan zee en achter ons is een camping met hoge hagen tussen de standplaatsen laat die mensen ook naar zee komen ik zie geen reden waarom niet ‘ en ik ben gene rijken met ben ferme villa of appartement op de zeedijk zitten op 2km van het strand

 • Dominique Van der Weken

  2de verblijf is een soort luxe, niet? Ocharme toch dat je in uw eerste kot moet blijven omwille van een pandemie...ik hoop dat jullie je aan de regels houden. Mijn ouders wonen aan kust en zeggen dat het daar goed opgevolgd is geweest, hopelijk blijft het zo

 • Arno Peet

  En ik mag niet met mijn mobielhomes weg. Mijn eigen bubbel.

 • Marco Hornstra

  Ik hoor nergens niks over mobilhomes! Rijdend kot. Die zijn bijna allemaal zelfvoorzienend. Veel privacy. Waarom mogen die dan niet? Veel dubbelzinnige regels als je het mij vraagt.

 • Alain De Pauw

  Wanneer mag ik mijn land terug binnen vermits ik wel 7% gemeentebelastingen moet betalen omdat ik in nederland woon? Moet ik die nu ook terugvragen aan De Belgische staat.