Machelen probeert Uplace te reanimeren

Het oorspronkelijke ontwerp van het winkelcentrum zou intussen tot een 'light' versie afgeslankt zijn.
Archief Uplace / RV Het oorspronkelijke ontwerp van het winkelcentrum zou intussen tot een 'light' versie afgeslankt zijn.
Met hulp van de gemeente Machelen hoopt het bedrijf Uplace zijn omstreden winkelcentrum aan de Brusselse ring toch nog van de grond te krijgen. Dat bevestigen meerdere (anonieme) bronnen, schrijft De Tijd vrijdag.

De toekomst van Uplace hangt aan een zijden draadje nadat de Raad van State eind vorig jaar de juridische bodem heeft weggeslagen onder het winkelcomplex. De redding komt mogelijk uit Machelen, de gemeente waar Uplace moet komen. Er is een scenario in de maak waarbij het gemeentebestuur zelf een ruimtelijk plan - de juridische onderbouw - opstelt om het project een doorstart te geven. Het zou wel gaan om een Uplace light, een derde kleiner dan het origineel, zoals uitgewerkt in een voorstel van een Vlaamse topambtenaar. 

Ruimtelijke plannen zijn de exclusieve bevoegdheid van de Vlaamse overheid, maar minister-president Geert Bourgeois (N-VA) liet al verstaan dat hij bereid is daarover in gesprek te gaan met zowel Machelen als buurgemeente Vilvoorde. Uplace maakt deel uit van een groter ontwikkelingsgebied dat tot in Vilvoorde loopt.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerard Braeckmans

  Dit project zal er komen, wees daar maar gerust van. Ze gaan er een draai aan geven dat binnenkort de vergunningen zullen afgeleverd worden.

 • rik lagrou

  mr Verhoeven ,zal wel veel volk brengen want als je mag kiezen een file naar stad BXL dure parking;of ruiten kapot weinig beleving -of goedkope parking met allernieuwste snufjes +makkelijk te beveiligen ; keuze zal snel gemaakt zijn -

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Zakken vullen, zakken vullen niets anders . Ik begrijp Machelen niet !Jij wel ?

 • leo reynders

  Vermoed dat hier voor de politiek weer het een of het ander te graaien ligt! Alles is goed om het project er door en van de grond te krijgen.

 • Johnny Verhoeven

  Maar waarom daar investeren? Daar loopt bijna niks anders dan krapuul rond en jihadiste, met uplace zal men niet veel volk lokken. De streek is daar aan het rotten tot een nieuwe molenbeek