Maatschappelijk onderzoek in zaak mishandeling kind

Op de Leuvense correctionele rechtbank werd vandaag een maatschappelijk onderzoek gevraagd voor een paar uit Meensel-Kiezegem (Tielt-Winge). De vader had met zijn huidige vriendin zijn zoon uit een vorige relatie op bezoek toen de situatie zwaar uit de hand liep. Het kind werd in april afgehaald bij de vader (38), die toen met zijn vriendin (36) in Keerbergen woonde.

De ex van de man, en moeder van het jongetje, zag dat haar zoon die dag abnormaal gedrag vertoonde. Hij was zeer angstig. De moeder merkte verschillende verwondingen op bij haar zoontje. De jongen werd naar het ziekenhuis overgebracht waar rode striemen op zijn achterwerk, armen en rug werden vastgesteld. Voorts had hij nog blauwe plekken aan de nek.

Blijkbaar stribbelde hij tegen toen zijn vader en diens vriendin hem wilden wassen. De vader verklaarde dat hij zijn zoon tegenhield toen hij in bad viel, waardoor hij verwondingen aan de armen opliep. Daarna bracht het paar nog klappen toe aan het kind in de zetel. De maatschappelijke enquête moet uitsluitsel brengen over de leefomstandigheden van het paar en hun gewoonten. De zaak wordt voortgezet op 15 juni.