Ga naar de mobiele website
^ Top

Maatregelen tegen terreurdreiging blijven van kracht

De maatregelen in België naar aanleiding van de terreurdreiging blijven voorlopig van kracht. Dat zegt Peter Mertens van de crisiscel van Binnenlandse Zaken . Het federale parket meldde dat de veertien verdachten die gisteren werden opgepakt omdat de federale politie en het federale parket vreesden voor terroristische acties zijn vrijgelaten.

Aanslag
Het Orgaan voor de Coördinatie en Analyse van de Dreiging (OCAD) beschikt sinds gisteren over elementen dat er in ons land een terroristische aanslag wordt voorbereid. Publieke plaatsen, vooral in Brussel, worden nog steeds extra bewaakt.

Situatie op de voet gevolgd
Alle extra maatregelen blijven normaal tot 2 januari van kracht. "We gaan die maatregelen pas verstrengen of versoepelen als we vanuit het gerechtelijk onderzoek andere informatie krijgen", zegt Mertens. De situatie wordt alleszins op de voet gevolgd.


Huiszoekingen
De terreurdreiging in België is sinds gisteren van kracht nadat de federale politie een ontsnappingspoging van Nizar Trabelsi verijdelde. Gisterenochtend vonden vijftien huiszoekingen plaats in verschillende gerechtelijke arrondissementen en veertien mensen werden opgepakt. (belga/tdb)Meld een bug