Maatregel die bedrijfswagen laat inruilen voor cash niet klaar voor 1 januari

photo_news
De maatregel waarbij werknemers hun bedrijfswagen kunnen inruilen voor een som geld zal niet klaar zijn tegen 1 januari 2018. Dat heeft een regeringsbron gezegd aan Le Soir.

De maatregelen uit het zomerakkoord zorgen voor veel werk op de plank van de federale regering. Grootste slachtoffer van de overdaad aan dossiers dreigt het mobiliteitsbudget te worden, met onder meer de 'cash for car'-maatregel. Die maatregel werd aangekondigd voor 1 januari 2018, maar dreigt voor onbepaalde tijd te worden uitgesteld, weet de krant. 

Bij Van Overtveldt klinkt het dat de besprekingen de volgende weken verder lopen en dat het doel is om alsnog de besprekingen in de ministerraad voor het jaareinde af te ronden.

Eerder heeft de Raad van State ernstige vraagtekens geplaatst bij het principe van 'cash for car'.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Biesen

  Als men mij het geld geeft waar ik recht op heb mogen ze mijn bedrijfswagen hebben. Vele hier weten nog niet eens hoe het systeem werkt. Dus laat die commentaren van dikke dure luxe bakken maar. De enige opslag die ik kon krijgen was een bedrijfswagen of niks. Een s zien wat jullie doen als je die keuze krijgt. En geef ik mijn wagen af voor de regel van dze regering? Neen, want mijn opslag is meer waard dan dat ik nu van hun zal krijgen.

 • Chris Drulle

  jo vandenberghe , ik geef u gelijk. We moeten op alles besparen en langer werken omdat er geen geld genoeg is,maar voor luxe-wagens is er wel geld. Stop de waanzin en schaf het fiscaal voordeel af . Bedrijfswagens ja , fiscaal voordeel nee.

 • Manu Claes

  Het mag duidelijk zijn dat deze maatregel maar 1 doel dient, jaloerse mensen zonder bedrijfswagen sussen. In de praktijk zullen bij gebrek aan alternatieven de files uiteraard even lang blijven. De luchtvervuiling zal daarenboven verhogen aangezien recente bedrijfswagens vervangen worden door oudere tweedehandswagens.

 • Jozef Dezeeuw

  Een bedrijfswagen wordt wel degelijk belast als inkomen, V.A.A. En zelf moet ik de eerste nog tegenkomen die opzettelijk ver van zijn woonst gaat werken. Het verschil tussen een overdachte reactie en toogpraat is hier soms zeer klein.

 • Arthur Houben

  Aan het voordeel voor werkgevers wordt niet geraakt en de werknemer die zijn bedrijfswagen nodig heeft voor beroepsdoeleinden zou wel zot zijn om voor netto peanuts waarvoor hij zelf geen auto kan kopen in te ruilen,tenslotte is de bedrijfswagen onderdeel van zijn nettoloon én betaalt ie er ook nog eens voor.Mislukte poging om de werknemer nog eens te pluimen met drogredenen!