Maasmechelaar slaat inbreker met stok op het hoofd

Een bewoner van de Kersenlaan in Eisden-Tuinwijk (Maasmechelen) heeft vanmiddag rond 13.15 uur twee inbrekers in zijn huis op heterdaad betrapt. De man kwam thuis en zag de deur openstaan. Binnen stonden kasten open en zag hij dat er tussen de juwelen gesnuffeld was. Hij wist niet dat de inbrekers zich in de woning verschanst hadden. Uiteindelijk kwam het tot een schermutseling, waarbij de bewoner een inbreker met een stok op het hoofd kon slaan.

In de keuken werd de bewoner benaderd door een van de twee inbrekers. Die had intussen een keukenmesje vast om de bewoner te lijf te gaan. De bewoner zag echter de kans een stok te grijpen en daarmee de inbreker te slaan. De andere inbreker probeerde de bewoner langs achter met een mes aan te vallen. Opnieuw kwam het tot een handgemeen, waarna de tweede inbreker zijn kompaan met een hoofdwonde van de grond hielp. Beide verdachten sloegen zonder buit op de vlucht.

De bewoner zelf had lichte schaaf- en snijwonden. De lokale politie deed de nodige vaststellingen. De stok en een van de twee messen zijn in beslag genomen.

De eigenaar van de woning vermoedde dat de twee daders van Oost-Europese origine waren. Een van de twee was een blonde man.
Getuigen mogen zich via het nummer 089/47.47.47 melden of naar info@pzlanaken-maasmechelen.be mailen.