Maandelijks meer dan 700 gevallen van identiteitsfraude

Vorig jaar telde de politie 8.461 gevallen van identiteitsfraude, in de eerste drie maanden van dit jaar nog eens 2.097.
thinkstock Vorig jaar telde de politie 8.461 gevallen van identiteitsfraude, in de eerste drie maanden van dit jaar nog eens 2.097.
Politiediensten ontdekken elke maand meer dan 700 gevallen van identiteitsfraude. Criminelen, gaande van oplichters tot terroristen, gebruiken dan een valse identiteit of 'stelen' de identiteit van iemand anders om misdrijven te plegen. Dat meldt De Tijd vandaag.

Vorig jaar telde de politie 8.461 gevallen, in de eerste drie maanden van dit jaar nog eens 2.097. 

De procureurs-generaal gaan binnenkort een rondzendbrief verspreiden om de uitwisseling van informatie tussen het gerecht, de politiediensten en de betrokken overheidsdiensten zoals gemeentepersoneel, te verbeteren, aldus de krant.

Een andere, controversiële maatregel van de regering-Michel in de strijd tegen identiteitsfraude is de invoering van vingerafdrukken op alle identiteitskaarten. Die gaat in april volgend jaar in.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pascal Badts

  Bij verlies onmiddellijk bellen naar 00800/2123 2123.

 • Tom De Bondt

  Jammer genoeg zorgt het bewaren van vingerafdrukken nu net voor makkelijkere en betere identiteitsfraude. Bekijk het als een paswoord dat je nooit kan wijzigen, zelfs als het gestolen wordt.

 • Soraja Salluyts

  En pikken is nog zo iet mij boetes geven in de walen mee ne splinternieuwe mercedes terwijl ik geen rijbewijs heb en nog nooit in de walen geweest ben en zie me niet tevoet 200per uur lopen lompe ezels

 • Freddie Heremans

  Die vaalgroen rariteiten Calvo Almaci Van Bezien & co. zijn volledig gekant tegen vingerafdrukken op id-kaarten. Dai is dus om hun frauduleuze vreemdelingen-achterban te laten betijen.