Maakte B&B-moordenaar nog meer slachtoffers?

Etienne Dedroog tijdens zijn assisenproces in 2014.
PHOTO_NEWS Etienne Dedroog tijdens zijn assisenproces in 2014.
Etienne Dedroog, de zogenaamde B&B-moordenaar die vorig jaar tot levenslang werd veroordeeld, heeft mogelijk nog meer op zijn kerfstok. In Frankrijk moet hij nog terechtstaan voor een roofmoord, maar nu verdenkt ook het Spaanse gerecht hem van de moord op een visser. Dat zou betekenen dat Dedroog een seriemoordenaar is die in 2011 vier slachtoffers maakte in drie verschillende landen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Dedroog werd in november vorig jaar tot levenslang veroordeeld voor de dubbele roofmoord op de Vlaamse B&B-uitbaters Martin Blankaerts en Mia Van Dijk. Hij moet ook in Frankrijk nog terechtstaan voor een derde roofmoord. Maar nu heeft ook het Spaanse gerecht een onderzoek geopend naar de 'B&B-moordenaar'.

Op 16 november 2011 werd in het Zuid-Spaanse natuurpark Cabo de Gata het lichaam van een 76-jarige visser gevonden. Aanvankelijk wordt gedacht dat hij omkwam door een onfortuinlijke val, maar een Spaanse speurder bijt zich in de zaak vast en ontdekt dat er meer aan de hand is. Het slachtoffer stierf na een harde klap van een steen op het hoofd. Bovendien is zijn auto gestolen. Op de steen blijkt DNA te zitten van een voor de Spaanse politie onbekende man.

Ondertussen is gebleken dat het DNA op de steen van Dedroog zou zijn. Het Spaanse gerecht heeft hem dan ook officieel in verdenking gesteld. Zijn advocaat bevestigt het nieuws in de krant.