Luyten zal zwijgen "mits debat tussen De Wever en Geybels"

UNKNOWN
Ex-N-VA'er Bas Luyten heeft op Facebook opnieuw van zich laten horen. Hij zal zwijgen, "op voorwaarde dat N-VA-voorzitter Bart De Wever in debat treedt met Kim Geybels" (foto). Luyten dreigde eerder nog met nieuwe onthullingen en publiceerde het gsm-nummer van De Wever op zijn Facebookpagina.

Luyten zet ook vandaag de aanval in op zijn oude partij. "Het is geen probleem als Bart De Wever aan mij geen woorden wil vuilmaken." De ex-medewerker van de N-VA verklaart ook te zwijgen, maar dan moet De Wever eerst een publiek debat aangaan met Kim Geybels. "De Wever moet het lef hebben om eens vijftien minuten voor haar te zitten", aldus Luyten.

Verslaving en rancune
De dreigementen raken de N-VA alvast niet, aldus een partijgenoot. "Als het inhoudelijk niet zwaarder weegt dan zijn zogenoemde onthullingen van eerder deze week, hebben we niets te vrezen." Kamerlid Ben Weyts schaart zich achter die stelling. Hij hoopt verder dat het met Luyten nog goed komt, "want hij had potentieel". Volgens Weyts wordt Luyten kapotgemaakt door zijn "verslaving en rancune".

Luyten zelf wil in de media voorlopig nog niet reageren op de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Zijn oproep betekent alvast een nieuwe wending in de fel verzuurde relatie tussen de N-VA en Luyten, die na problemen rond drugsbezit in Thailand uit de partij werd gezet, al ontkent hij dat zelf.

Gelekte mails

Verschillende N-VA'ers gaan er ook van uit dat Luyten achter de gelekte mails zit die Vlaams minister van Begroting Philippe Muyters vorige week in opspraak brachten. (adha)

"Het is geen probleem als Bart De Wever aan mij geen woorden wil vuilmaken", zegt Bas Luyten (foto: Netlog)
UNKNOWN "Het is geen probleem als Bart De Wever aan mij geen woorden wil vuilmaken", zegt Bas Luyten (foto: Netlog)