Luk Alloo zocht hem op in buitenlandse gevangenis, nu dreigt hij ook in ons land vijf jaar de cel in te vliegen

Luk Alloo ging Franky D.B. opzoeken in de gevangenis in de Dominicaanse Republiek.
VTM Luk Alloo ging Franky D.B. opzoeken in de gevangenis in de Dominicaanse Republiek.
Franky D.B., die opdook in een uitzending van Luk Alloo over Belgen in buitenlandse gevangenissen, hangt in ons land een celstraf van vijf jaar boven het hoofd. Hij schepte tijdens de bewuste reportage op over de drugsreizen die hij ondernam en staat nu in Brussel terecht voor zijn rol in een internationale organisatie van drugssmokkelaars. Zijn advocaat vroeg vandaag een mildere straf.

De Brusselse correctionele rechtbank veroordeelde eind november 2016 25 leden van de bewuste organisatie tot celstraffen tussen twaalf maanden tot tien jaar, terwijl drie andere verdachten een werkstraf kregen.

Feestjes op Caraïben
De bende had jarenlang cocaïne gesmokkeld vanuit de Dominicaanse Republiek naar Rotterdam, via de luchthavens van Zaventem, Roissy en Nantes. Het deed daarvoor een beroep op voornamelijk Belgische drugskoeriers, voornamelijk - maar niet alleen - jonge vrouwen. Zij werden in discotheken gerekruteerd. Op kosten van de bende mochten ze op de Caraïben feestvieren, maar in ruil moesten ze wel cocaïne smokkelen.

Tijdens dat proces werd Franky D.B., die ook tot de bende zou behoord hebben, tot vijf jaar cel veroordeeld. Dat gebeurde bij verstek omdat de man op dat moment in de Dominicaanse Republiek in de cel zat. Vandaag vroeg zijn advocaat een mildere straf. Volgens hem zijn er geen harde bewijzen dat D.B. minstens vijf drugtransporten had uitgevoerd en andere koeriers geholpen zou hebben.

Opschepperij
"Ik heb maar één transport gedaan en ben meteen opgepakt", zei D.B. vandaag zelf. "Die uitspraken bij Luk Alloo waren alleen opschepperij." Het vonnis valt op 18 september.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leon Mertens

  Op al die festivals en in discotheken zitten ze en men kan er maar weinig aan doen ,de kopers zouden ook een straf mogen krijgen .

 • Marc Geerts

  Die Luk Alloo kan voor zijn programma bepaalde personen laten zeggen dat ze alles x 10 hebben uitgespookt en deze persoon moet daar de gevolgen van dragen.

 • Ronny Popelier

  Hoeveel jonge mensen. tieners maken de drugsdealers niet kapot met drugs terwijl zij grote sier maken. De rechtbank houdt geen rekening hoeveel jonge slachtoffers van drug gebruik hun toekomst al kapot is gemaakt. Niet minder maar veel veel strengere en langere straffen.

 • Etienne Boeckx

  Eens een drugsdealer altijd een dealer het is zo gemakkelijk verdient en in het zwart hè

 • Riko Riko

  50 jaar cel zou beter zijn!