Luikse agent verdacht van verduisteren 4,7 miljoen euro

BELGA
Na twee jaar onderzoek is een Luikse politieagent, F. A., aangehouden op verdenking van corruptie, witwassen en fiscale fraude. Dat meldt het parket van Luik vandaag, dat zo informatie van La Dernière Heure bevestigt. Zijn naam duikt op bij verschillende criminele activiteiten, maar de politieman is enkel aangehouden in een dossier rond zijn deelname aan rally's.

Om aan rally's deel te nemen, liet de agent zich sponsoren door bedrijven. Het lijkt erop dat de volledige som uit sponsoring niet bestemd was voor zijn activiteiten als rallypiloot, maar dat hij een bepaald percentage in eigen zak stak. Het bedrijf schreef die volledige som in als sponsoring in zijn boekhouding. Op die manier werd zowat 4,7 miljoen euro verduisterd in twee jaar. De inspecteur van de politie van Luik betwist op die manier het geld te hebben verduisterd.

Daarnaast loopt nog een onderzoek om de betrokkenheid te bepalen van de agent in een andere zaak rond een Luiks takelbedrijf. In eerder troebele omstandigheden, lijkt het erop dat het takelbedrijf willekeurig voertuigen takelde, vooral dan met een buitenlandse nummerplaat. Die wagens werden vervolgens samengeperst en aan een ijzerhandelaar doorverkocht. Wanneer het slachtoffer zich meldde, kreeg die te horen dat het voertuig zonder twijfel was gestolen. De onderzoeksrechter heeft in dit kader na verhoor de zaakvoerster van het Luikse takelbedrijf Nucera aangehouden. Nog andere personen zouden bij dit dossier betrokken zijn en werden eveneens verhoord.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Jakke Troost

    Oud ijzer brengt maar +- 0,15€ per kilogram op. Dus voor een auto van 1000 kilogram beuren zij gezamenlijk 150€. Dat is de winst voor hen van jou auto.

  • Anti Wielrennen

    In opdracht van p.s

  • Tisomzeep

    En dan zeggen ze het zijn maar een paar rotte appels op 50000 agenten met wat de laatste tijd uitkomt en wat niet uitkomt gok ik voorziiitg op 15 procent