Ludo Van Campenhout wil afkicken op Aruba

BELGA
Antwerps schepen Ludo Van Campenhout - vroeger Open Vld maar sinds kort ingelijfd door N-VA - wil op drie weken afkicken van de drank op het Caraïbische eiland Aruba. Dat weet de krant Het Laatste Nieuws. "Het drankprobleem was een gevolg van een helse periode", zegt kabinetschef Paul De Wit. N-VA-voorzitter Bart De Wever steunt zijn vriend Van Campenhout.

Het is een publiek geheim dat Ludo Van Campenhout al langer met enkele demonen worstelt. Zo was er ophef rond zijn interview - "op speed", zo beweerden kwatongen - in de Zevende Dag begin 2008, waarin hij fel van leer trok tegen Filip De Winter (zie filmpje onderaan). Hij noemde het Vlaams Belang een fascistoïde partij. Daarna ging Van Campenhout op retraite naar Spanje om op adem te komen.

In recentere filmpjes liet de Antwerpse schepen zich weer opmerken. In een interview met ATV over de toen nog te kappen lindebomen op de De Keyserlei, herhaalde hij op een goede minuut tijd liefst negen keer dat de bomen "dood" zijn.  En zijn nieuwjaarswensen vanuit kapsalon De Cliént, de zaak van zijn overleden vriend Glenn Gemeiner, laten een duidelijk vermoeide politicus zien. De video's vindt u hier onderaan.

"18 wittekes"
"Ludo grijpt makkelijk naar de drank als hij onder serieuze stress staat", zeggen insiders in Het Laatste Nieuws. "Meestal kan hij dan nog goed functioneren, dat was al in zijn studententijd zo. Maar de jongste maanden liep het uit de hand." Getuigen zagen de schepen in sneltempo 18 jenevers achteroverslaan in zijn stamcafé. Hij moest ondersteund worden door zijn chauffeur bij het buitengaan.

Niet alleen zijn makkers wezen Ludo Van Campenhout op zijn drankprobleem, ook Bart De Wever zou lichte dwang uitgeoefend hebben. Het is de bedoeling dat Van Campenhout de N-VA-lijst duwt tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen en dat kan alleen maar als de schepen fit is.

Vechtscheiding
Van Campenhout kende woelige periodes in zijn leven. Zo is hij al enige tijd verwikkeld in een vechtscheiding met zijn ex-vrouw. Met zijn huidige echtgenote Chris vloog hij gisteren vanop Schiphol naar Aruba, waar Chris vrienden heeft. Zelf wil Van Campenhout alleen kwijt dat hij toe is aan rust en vakantie en dat hij op Aruba zijn schouder wil laten behandelen na een val met de koersfiets. Op Curaçao, niet ver van Aruba, ligt de befaamde Jellinek-ontwenningskliniek, maar het is niet bekend of Van Campenhout daarheen trekt. Zijn ex-partijgenoot Luc Bungeneers neemt zijn schepentaken tijdelijk over. (jv)

BELGA