Ludo Van Campenhout moet opnieuw afkicken, maar N-VA is duidelijk: stadhuis of de fles

ID/ photo agency
Vijf jaar na zijn afkickkuur op Curaçao zit Antwerps schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) opnieuw met een drankprobleem. Kennissen uit de sport en politiek merkten al maanden dat hij soms aangeschoten arriveerde op recepties of collegezittingen.

Ook bij de recente Antwerpse missie naar China en Zuid-Korea kon hij niet weerstaan aan enkele glaasjes sterkedrank. Het laat zich raden dat burgemeester Bart De Wever - die hem tijdens de trip nadrukkelijk meed - hier niet mee kan lachen.

Van Campenhout erkent dat er "incidenten" geweest zijn. "Maar mijn probleem is veel minder groot dan vorige keer. Ik ga me nu laten behandelen door een Antwerpse arts."

Hoe komt het dat Van Campenhout toch opnieuw bezweken is voor de alcoholduivel? Hoe wordt er binnen zijn partij gereageerd op zijn terugval en wat wil hij er zelf over kwijt? Lees het in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro!
13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Frank Franko

  Ik vind het erg voor deze man en ik hoop dat hij zijn verslaving te boven komt. Maar hij moet ook beseffen dat hij geen beslissingen mag nemen in deze toestand.

 • John doe

  Waarom namen ze hem mee op die snoepreisjes?

 • Floris Janssens

  Geen drank,geen frieten en geen vrouwen lastig vallen, leve het reinheitsgebot van de nva ! Poenpakken en meer belastingen mag wel natuurlijk van deze regelneven,jassendraaiers en hypocrieten,leve het stemhokje...

 • Allergisch Voor rood

  Die mens herkent zijn probleem en werkt er aan. Dit gaat met vallen en opstaan. Moed niet opgeven en geef die bla bla-ers hier onder ongelijk.

 • hvg .

  Ah bon ...... en Homans dan???????