Luchtverkeersleiders skeyes melden zich ziek: luchtruim komende nacht opnieuw gesloten

Luchtverkeersleiders van skeyes, het voormalige Belgocontrol, hebben zich ziek gemeld
BELGA Luchtverkeersleiders van skeyes, het voormalige Belgocontrol, hebben zich ziek gemeld
Komende nacht van 1.30 uur tot 4.30 uur zal het Belgische luchtruim opnieuw dicht zijn door luchtverkeersleiders die zich ziek hebben gemeld. Dat meldt luchtverkeersleider skeyes. In die uren biedt de Duitse luchtverkeersleiding ondersteuning voor de luchthaven van Luik.

De Duitse luchtverkeersleiders werken vanuit de nabijheid van Frankfurt. De vliegtuigen worden tot aan de grens met België begeleid, waarna een luchtcorridor gevormd wordt tot de Luikse luchthaven. De mensen in de toren in Luik zetten daarna de vliegtuigen aan de grond. 

Bekijk ook:

Daarom staakt Skeyes al voor de twaalfde keer ‘een klein beetje’ (26/3/2019).

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • chris delanghe

  Alles wat in Belgie met de ambtenarij te maken heeft en dan vooral transportgerelateerd staakt meer dan ze werken. Van naam veranderen om meer te kunnen verdienen? Dan hoor je ze niet. Mogelijks zijn er daar méér CEOs directeuren, gedelegeerd bestuurders, cumuls, mandatarissen dan operatoren. Ook een ziektesymptoom bij onze politiekgekleurde ambtenarij.???

 • chris delanghe

  Niet teveel van wakker liggen, vliegen vanuit andere luchthavens. Onze overvloed aan ministers liggen er in elk geval ook niet wakker van ... In een land met 5 regeringen kan je minstens altijd de schuld leggen bij een van de anderen. Altijd de schuld van de andere .... En dan heb je nog Brussel de regios en de gewesten, frans of vlaams... Keuze genoeg. Geen kat die er immers nog ooit aan uit geraakt. Maar dat is misschien net de bedoeling van deze politieke perpetuum mobile.

 • Gino Van driessche

  Ronduit schandalig, dat 1 groep de werking van ganse luchthaven boycot. Bij welke dokter gaan die dan om ziektebriefjes? Misschien beter ook hier eens controleren! Skeyes zou beter collectief ontslag geven en militairen inzetten tot ze team kunnen samenstellen dat wel WIL werken. Dit loopt echt de spuigaten uit. Iedereen moet een tandje bijzetten op het werk, als je voor deze job kiest weet je dat stress en ploegensysteem erbij horen , zelfs met de helft van HUN loon zou ik dik tevreden zijn.

 • andre Dewilde

  Binnenkort kunnen ze verkeersleidertje spelen voor sportvliegtuigjes. De grote maatschapijen gaan wel uitwijken naar andere luchthavens.

 • Roger Duyssens

  Het is tijd dat men bij Skeyes een grondiger medisch onderzoek invoert voor de aanwerving van hun controleurs . Er zijn er teveel met toch een minderen gezondheid. Iedereen voelt zich soms een dag minder goed maar dat belet je niet om je werk te doen als je een goede geestelijk gezondheid hebt.