Luchtverkeersleiders melden zich ziek: vannacht opnieuw verstoord luchtverkeer

BELGA
Deze nacht is er van 1.30 tot 4.30 uur geen vliegverkeer mogelijk in het westelijke deel van het Belgische luchtruim. Opnieuw hebben veel luchtverkeersleiders zich ziek gemeld. Dat bevestigt de woordvoerder van skeyes, Dominique Dehaene. “De impact zal beperkt zijn”, benadrukt hij.

Op de luchthaven van Oostende, dat in de westelijke sector ligt, staan tussen 1.30 en 4.30 uur geen vluchten gepland. De sluiting van het luchtruim heeft dus geen impact op de luchthaven, zegt woordvoerster Vanessa Flamez.

De voorbije weken konden al verschillende nachten gedurende enkele uren geen vliegtuigen opstijgen of landen in (delen van) ons land door een tekort aan luchtverkeersleiders. Vooral het vrachtverkeer ondervindt hierdoor problemen.

Overleg

Bij skeyes, het vroegere Belgocontrol, heerst er al lang een sociaal conflict. Het personeel is ontevreden over de hoge werkdruk en de arbeidsorganisatie. Het overleg tussen de directie en de vakbonden gaat voort, zegt Dehaene.
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eric Grosemans

  Als ge de mensen fatsoenlijk behandelt wordt er niet gestaakt. Basisloon voor een luchtverkeersleider is 6200 Bruto, niet netto, volgens site Belgocontrol. Degene die het voor de helft willen doen, wil je liever niet als verkeersleider. Deze zijn wellicht onbekwaam.

 • Emiel Waeterslagers

  Gooi daar nu toch eindelijk die rotte appels buiten. Ik ben bereid om meteen hun plaats in te nemen en te werken ipv te staken. Werk weigering, in dit geval zelfs herhaaldelijk, is toch een gegronde reden om iemand een C4 te geven ?

 • Marcel Peeters

  Waarom zijn er in de buurlanden nooit dit soort problemen? België is volgens mij het land waar de mensen het meeste staken en ziek zijn. Straks verhuizen nog meer jobs en bedrijven naar het buitenland. Hoelang gaat dit nog duren?

 • De Gieter Willy

  Doe zo nog een paar jaar verder en de wet Renault wordt in de toekomst de wet skeyes...

 • Marc Vinck

  Dus staken met behoud van loon, hoe laag kan je vallen. Dit is gewoon schandalig.