Luchtvaartpolitie onderschept elke dag 185 geseinde passagiers

photo_news
De luchtvaartpolitie onderschept elke dag gemiddeld 185 passagiers die geseind staan, of dubbel zoveel als voor de invoering van de verscherpte controles in april. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad vandaag. Luchtvaartmaatschappijen klagen wel over langere wachttijden.

Sinds april zijn alle passagiers die van en naar landen buiten de EU vliegen onderworpen aan een stevigere controle. "Dat is nodig om te vermijden dat bijvoorbeeld Syriëstrijders met pakweg de Franse nationaliteit toch Europa binnen geraken", zegt de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Vertrouwelijk
De agenten screenen nu gemiddeld 25.000 passagiers per dag. Die screening doet dagelijks gemiddeld 185 keer alarmbellen afgaan. De passagiers worden dan uit de rij gehaald, verhoord en mogelijk aangehouden.

Voor welke feiten de ruim 16.000 passagiers die tussen april en juli werden onderschept uitleg moesten verschaffen, blijft vertrouwelijk. Het kan gaan van personen die na meerdere waarschuwingen hun adreswijziging nog niet doorgegeven hebben aan de gemeente, tot gezochte criminelen en personen gelinkt aan terrorisme.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Da Ke

    Goed werk luchtvaart politie, respect naar U

  • Wanderer

    Sterk werk! Goed bezig, luchtvaartpolitie!

  • Nico Lietaert

    En als je het vliegtuig neemt in Charleroi stap je op het vliegtuig zonder uw paspoort uit te moeten halen. Hoe kan dat?