Luchtruim komende nacht opnieuw tijdlang gesloten

BELGA
Komende nacht zal het hele luchtruim tussen 2 en 5 uur gesloten zijn omwille van zieken. Dat meldt Dominique Dehaene, de woordvoerder van luchtverkeersleider Skeyes. 

Net als donderdag doet Skeyes een beroep op Duitse luchtverkeersleiding, die tussen 2 en 5 uur zes vluchten per uur verzorgt voor de luchthaven van Luik.

De Duitse luchtverkeersleiders werken vanuit de nabijheid van Frankfurt. De vliegtuigen worden tot aan de grens met België begeleid, waarna een luchtcorridor gevormd wordt tot de Luikse luchthaven. De mensen in de toren in Luik zetten daarna de vliegtuigen aan de grond.
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rik Bogaert

  Smijt ze toch met zijn allen buiten! Hoe kan dat nu dat die verkeersleiders zo veel macht kregen?

 • Jef Lois

  Hoog tijd dat er C4 uitgedeeld worden zonder mogelijkeid om te gaan doppen en plaats er militaire verkeers leiders betaald die het zelfde en die komen werken niet ongerust zijn. Als je hoort dat er zijn die 11000 euro maand hebben netto dan hebben ze geen reden om zogezegd ziek te zijn.afdanken nu.

 • Jan Van de Velde

  Skeyes is een overheidsbedrijf dat - zoals de andere - al jaren geleid wordt door politieke parachutisten uit de partijen van de zittende meerderheid. Skeyes is niet bedoeld om winst te maken maar om te zorgen voor de veiligheid van het luchtvaartverkeer, niet alleen ten voordele van degenen die vervoerd worden maar ook van degenen die eronder wonen. Het is bekend dat de politici enkel op de diensten sparen die wij nodig hebben maar nooit op zichzelf.

 • michel grillet

  Dat de militairen da boeltje overpakken.Dit is ook het land verdedigen

 • irene van impe

  Skeyes opdoeken en buitenlandse mensen het werk laten doen!