Luchtruim gedeeltelijk gesloten vannacht door zieke luchtverkeersleiders

De verkeerstoren van skeyes.
Dieter Nijs De verkeerstoren van skeyes.
Vannacht, de nacht van dinsdag op woensdag, is het luchtverkeer in de oostsector van Brussels Airport opnieuw gesloten. Van 1.30 tot 4.30 uur zullen er geen vliegtuigen landen of opstijgen. 

Dat komt door zieke luchtverkeersleiders. Dat meldt Dominique Dehaene, de woordvoerder van skeyes. Wat de impact zal zijn voor het luchtverkeer, kan hij niet zeggen.

Vanmorgen waren er ook problemen met het luchtverkeer boven België. Afgelopen nacht was er vanaf middernacht zes uur lang geen luchtverkeer mogelijk boven België omdat een supervisor bij skeyes zich gisterenavond kort voor zijn dienst ziek had gemeld en er geen vervanger werd gevonden. Dat veroorzaakte hinder voor reizigers- en goederenvluchten op de nationale luchthaven.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rik Connaerdt

  De vakbonden zijn fantastisch en de gesyndiceerden al even goed.

 • CAMIEL DUSOIR

  als ze zo ziek zijn , kunnen ze dan als hun eisen moesten worden ingewilligd , nog veilig hun werk doen , ik denk van niet, misschien voorgoed thuisblijven??

 • Gunter Verleyen

  Manager ontslaan, die is compleet incapabel om dit bedrijf te lijden, als nu de supervisor de brui eraan geven, maar ja, dat zal niet mogen, hij is er door de politiek geplaatst

 • Jack Dereder

  Als je wilt staken, staak dan. Al die dokters die dit blijven voorschrijven moeten eens goed bekeken worden.

 • Roger Sartet

  Ze hebben volkomen gelijk