Exclusief voor abonnees

Luchthavenpersoneel bezorgd over passagiers met koorts: “Ze krijgen een beleefd briefje, en dan mogen ze doorlopen”

De beleefde flyer die wordt uitgedeeld in Zaventem.
Photo News De beleefde flyer die wordt uitgedeeld in Zaventem.
Passagiers die landen in Zaventem en door de scan betrapt worden op koorts - een symptoom van Covid-19 - krijgen een briefje waarin ze gevraagd worden een huisarts te raadplegen. Vervolgens mogen de zieke passagiers gewoon hun weg verderzetten, mee in de file aan de paspoortcontrole, mee in het gewriemel aan de bagagebanden. “Wie koorts heeft mag niet binnen bij de huisarts. Maar hier dus wel”, zegt luchthavenpersoneel, enigszins in paniek.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
85 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Herman Schryvers

  Belgie is een achterlijk land daar in . In Thailand komt niemand het land binnen en word grondig gecontroleerd . Alle bagage word buiten ontsmet en daar kom je niet meer aan tot dat je in de kamer bent van het hotel waar ze je allemaal heen brengen en 14 dagen in Quarentaine verplicht bent zonder de kamer te verrlaten . Er zijn tot hiertoe maar 58 doden . Alhoewel ik daar niet in geloof maar soit de regels zijn daar heel streng . Er heeft zelfs een nachtklok geweest binnen allemaal binnen om 22

 • herman de genst

  Niets dat mij verwonderd , we leven hier wel in Belgie en dan is er geen nieuws dat mij doet schrikken .

 • Johan Bol

  Die reizigers onmiddellijk doorgeven aan het contactcentrum=alle passagiers in het toestel opvolgen. Dan hebben ze iets te doen wat hun taak is. En uiteraard ook in Zaventem duidelijker reageren. Als HLN dit weet moeten de Gees dit toch ook weten!!

 • ben Verschuren

  Denk je nu echt dat ze hiervan wakker liggen, de economie is al wat telt!

 • Daisy Daelemans

  Meneer Coolsaet, de virologen hebben daar niks mee te maken, die kunnen niets verbieden, zij geven enkel aanwijzingen, het zijn de politici die maatregelen moeten treffen. Koorts bij opstijgen of landen op de luchthaven, direct in afzondering , zonder pardon. Geen toegang tot de rest van de luchthaven.