Luchtballon maakt noodlanding in Denderleeuw

Van den Houte

Een ballonvaarder heeft gisteravond om 21.15 uur een geslaagde landing gemaakt op de hoek van de Booglaan en de Elzenlaan in Welle, bij Denderleeuw. De ballon verloor boven de wijk Hemelrijk al hoogte, maar de piloot slaagde er in om zonder brokstukken te landen in de wijk, op het voetpad tussen de huizen. De opvallende landing kon op heel wat belangstelling rekenen van de omwonenden. 

"We wisten bij vertrek al dat er vrij weinig wind zou zijn", vertelt piloot Dirk Lyssens van Ballonticket Vlaanderen. "Tijdens de ballonvaart is de wind nog afgezwakt en helemaal gedraaid. Er waren geen velden en ik moest rekening houden met hoogspanningskabels, lichtpalen en bomen. Er is nooit een risico geweest voor de veiligheid, maar ik moest wel heel geconcentreerd zijn om geen materiaal te beschadigen. De ballon had een oppervlakte van 6.000 m², wat vrij groot is. Die zet je niet zomaar neer", aldus Lyssens.

Van den Houte4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Vandriessche

  Prachtig werk van die ballonvaarder om zo precies te kunnen landen zonder brokken en vooral geen slachtoffers! Een beetje geluk hoort er natuurlijk ook bij, want de onvoorziene dingen loeren om de hoek!

 • Sophie Le-Roy

  Precisielanding en gecontroleerd door toppiloot

 • Alain Terrieur

  De ballon heeft geen oppervlakte van 6000 vierkante meter, maar een inhoud van 6000 kubieke meter, wat wel een wezenlijk verschil is! En ja, dat is groot, want een standaard ballon is 4000 kubieke meter (al zijn er om commerciële reden steeds meer van die grote ballons).

 • ringo van der pulst

  File probleem opgelost.Voorlopig althans als niet iedereen gaat gaan baloonen.