Luchtballon landt tussen huizen

Facebook
Heel wat inwoners van Welle keken dinsdag wat raar op, toen een luchtballon tussen de huizen op twee kleine veldjes op de kruising tussen de Langestraat en de Stijn Streuvelstraat landde. Dat een luchtballon zo dicht bij de huizen landt, is niet echt alledaags.

"Het gebeurt bij ons zo'n één à twee keer per jaar", vertelt Dirk Lyssens van Ballonticket Vlaanderen. "We wisten al bij ons vertrek, langs de Thontlaan in Denderleeuw, dat er weinig wind was en we niet al te ver zouden geraken. Op een bepaald moment viel de weinige wind echter ook nog onverwachts weg. We waren toen al bijna een uur aan het vliegen en moesten een hoogspanningskabel over.

Normaal proberen we altijd in een ruime, mooi afgemaaide weide te landen - de exactie locatie ligt nooit precies vast -, maar nu zou dat niet meer lukken voor zonsondergang. Toevallig kwamen we aan twee kleine weilanden en besloot ik daar te landen.

Voor de tien passagiers was het een zeer zachte landing, maar voor ons zijn dit de moeilijkste landingen, zeer precies en technisch. Je moet ervoor zorgen dat je mooi tussen de huizen landt, zodat de ballon van 35 meter lang en 18 meter breed niet beschadigd raakt door bijvoorbeeld een dakgoot." De ballon bleeft ongedeerd, net als de passagiers.