Luc Willems adjunct-secretaris-generaal Benelux

Luc Willems is de nieuwe Belgische adjunct-secretaris-generaal van de Benelux. Het comité van ministers van het intergouvernementeel samenwerkingsverband heeft de Open Vld'er en de voormalige christendemocraat in die functie benoemd.
Willems neemt zijn taak in Brussel meteen op.
 
Sektencommissie
De 45-jarige Aalstenaar is advocaat en zetelde in de jaren '90 voor de toenmalige CVP in de Kamer, waar hij naam maakte als rapporteur in de sektencommissie. Nadien stapte hij samen met een reeks andere Vlaamse christendemocraten over naar de Vlaamse liberalen, die hem coöpteerden in de Senaat. In de Hoge Vergadering was hij een tijdje voorzitter van de commissie Economie en Financiën en werd hij afgevaardigd naar het Benelux-parlement.
 
Volgens een mededeling van de Benelux gelooft Willems sterk in de instelling en is hij ervan overtuigd dat de drie landen nog meer gezamenlijk zullen optreden in politieke én operationele dossiers.
Willems vormt voortaan met Jan van Laarhoven (Nederland) en Georges Heisbourg (Luxemburg) het college van secretarissen-generaal van de Benelux. (belga/lb)