Louis Michel onder vuur

Het gebouw van het federale parlement in Brussel.
BELGA Het gebouw van het federale parlement in Brussel.
Louis Michel (MR) is in een storm van kritiek beland na enkele uitspraken over de Publifin-affaire in Wallonië. In een interview met het Franstalige weekblad 'Le Vif' analyseerde de vader van de premier een suggestie uit linkse hoek om het parlementairen onmogelijk te maken meer dan 4.800 euro netto te verdienen.

"Dan zal je een wereldvreemd parlement krijgen, bevolkt door ambtenaren en leerkrachten, maar in de steek gelaten door ondernemers en advocaten. Dat soort maatregelen zal heel veel mensen die de motivatie, het talent, de intelligentie en de opleiding hebben van de politiek afwenden om een job te doen waar ze gewoonweg meer kunnen verdienen. Welke ondernemer wil zijn weekends, avonden en vakantie opofferen voor 4.800 euro netto per maand?"

Boze reacties
Uit de hoek van de leerkrachten en ambtenaren kwam op sociale media heel veel boze reacties. "Het zijn wel deze mensen die uw wedde betalen en wij verdienen veel minder", luidde het. Louis Michel wou gisteren niks meer kwijt over zijn uitspraken. In zijn entourage viel te horen dat hij zich wat beter had moeten motiveren.

Premier Michel verwees ons voor een reactie door naar de MR, maar die gaf niet thuis.