Lotus-sportwagen crasht op Brugse ring: bestuurder (59) komt om

Jan Van Maele
Bij een zwaar ongeval op de Brugse ring is gisteravond één dode gevallen. Een bestuurder (59) verloor omstreeks 20.30 uur de controle over het stuur van z'n Lotus-sportwagen ter hoogte van Fort Lapin. 

Volgens een getuige ging de auto over de kop en botste hij vervolgens tegen enkele geparkeerde wagens. De sportwagen kwam uiteindelijk tot stilstand op een grasperk naast de rijbaan. 

De 59-jarige bestuurder werd door de hulpdiensten nog gereanimeerd, maar stierf ter plaatse. Zijn passagier werd naar het ziekenhuis overgebracht. 

De Brugse ring was na het ongeval volledig afgesloten in de richting van de Sint-Pieterskaai. De politie onderzoekt de omstandigheden.

Dodelijk Ongeval Fort Lapin Brugge
Siebe De Voogt Dodelijk Ongeval Fort Lapin Brugge16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Maarten Dienaar

  De auto botste op de auto van kennissen van mij die daar geparkeerd stond. Ze komen uit Spanje. Ze waren net de eerste dag op vakantie. Hun vakantie Is in het water gevallen...

 • Wenny van der Vleuten

  Weet je wat ik nog het allerergste vindt? Dat dit bericht geplaatst wordt terwijl de familie nog niet eens op de hoogte was gebracht over het overlijden van de bestuurder.... ongepast!

 • Jos Mardig

  Ik vermoed dat er iets anders speelt. Er is bijna geen schade aan het voertuig. Al zeker niet voor een dodelijke klap... Er is alweer een familie zijn geliefde kwijt.

 • pieter De Potter

  Ik heb ooit zo'n Lotuske testgereden en het viel tegen hoe weinig grip op nat wegdek er was. Vond ik toen een gevaarlijk karretje.

 • roger reniers

  Sorry,heb 6 jaar met identiek dezelfde wagen rondgereden,is een wagen als een andere ! Behalve bij een ongeluk,dan is het inderdaad maar speelgoed,en maak je weinig kans !