Lorin Parys (N-VA) bevestigt topontmoeting tussen N-VA en PS: “Morgen zitten we voor het eerst samen”

Lorin Parys (N-VA)
Photo News Lorin Parys (N-VA)
Lorin Parys, ondervoorzitter van N-VA, heeft in ‘De ochtend’ op Radio 1 bevestigd dat er morgen voor het eerst een topontmoeting komt tussen zijn partij en de PS. Al houdt hij wel een slag om de arm. “We hebben wel geleerd uit de voorbije weken dat het elk uur kan veranderen. Vooral de PS is daar straf in.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

De voorbije dagen zwollen de geruchten over een topontmoeting tussen de N-VA en de PS aan. Informateurs Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR) zouden daar naartoe willen werken, in het vooruitzicht van hun audiëntie bij de Koning maandag.

Nu bevestigt ondervoorzitter van de N-VA Lorin Parys dat die ontmoeting er wel degelijk zit aan te komen. “Morgen zitten PS en N-VA voor het eerst samen in een vergadering”, vertelde hij in ‘De ochtend’.

Dat de PS en N-VA tot elkaar veroordeeld zijn, werd al tot in den treure herhaald. Donderdag zat een eerste gesprek eraan te komen, maar dat werd op het laatste moment afgeblazen door de PS. Nu komt dat gesprek er dus wel, al houdt Parys nog steeds een slag om de arm. “We hebben wel geleerd uit de voorbije weken dat het elk uur kan veranderen. Vooral de PS is daar straf in.”

Onduidelijkheid over wie mee aan tafel zit

Wel is nog niet helemaal duidelijk wie er dan precies allemaal mee aan tafel mag schuiven. CD&V en Open Vld bevestigden deze week aan De Morgen dat ze zich klaarhielden voor het gesprek. Ook MR zou mee aan tafel schuiven.

Of de groenen ook van de partij zullen zijn, is nog niet geweten. Ook over wat er precies op tafel zal liggen, is nog veel onduidelijkheid. “Voor ons kan er over alles gepraat worden”, zegt Parys, die onder meer verwijst naar de preformatienota van Reynders en Vande Lanotte.
63 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vanaeken jokke

  Jan Peeters te blind om zien dat SPA de beste keuze was om samen te regeren.Gij zou zo zot zijn om met onbetrouwbare K Peeters een coalitie te sluiten 1 zetel op overschot.Aron Ooms voorzitter jong socialisten 2 x op een dag betrapt op dronken rijden zonder rijbewijs,Ludwig Vandenhove ongeval met vluchtmisdrijf en dronken Flor Koninckx was altijd dronken Jan Verheyen burgemeester drie auto's geramd dronken hoeveel moet ge er hebben Jan Peeters selectief blind en doof er zijn schandalen genoeg.

 • Jan peeters

  Bert Paredaens en hoe zou het komen dat bijna niemand met NVA in zee wilt gaan? misschien al de interviews eens lezen die De Wever heeft gegeven en wat hij daarin zegt over anderen, onder andere met wie hij niet wilt samen werken, misschien begrijp je dan iets??? In onze stad gaat De Wever in het bed liggen met Spa omdat hij vreesde voor zijn postje, makkelijke inkomsten......

 • Paul Vanmaldeghem

  Wel heel eigenaardig dat uitgerekend de partijen die beweren het dichtst bij de kiezer te staan weigeren om met andere partijen te praten. Eerst een Cordon, nu weigeren te praten met de grootste partij in Vlaanderen, je moet het maar durven! Leg ineens een Cordon rond heel Vlaanderen.

 • bert paredaens

  Ondertussen is al geweten dat de partij die zogezegd verdraagzaamheid claimt ecolo-groen niet mee aan tafel wil en dat nog voor dat er inhoudelijk iets gezegd is, principe dus, een uitgebreid cordon zeg maar. Dat in Antwerpen N-VA met Spa in zee moest was de evidentie zelf er was geen andere meerderheid mogelijk tenzij met groen maar die wilden niet of met één zetel overschot en een onbetrouwbare Peeters aan boord, dat is gegijzeld worden door Cd&v.

 • pierre De Smet

  Ze zouden die bijeenkomst verplicht live moeten uitzenden op tv , zo kunnen we zien wie wat zegt en doet . Tenslotte zijn wij het die hun betalen .