Lore (22) werd verkracht toen ze 15 was: “Mars voor Julie is heel krachtig signaal”

VTM NIEUWS
Lore is 22. 7 jaar geleden werd ze verkracht in een toilet op café. De mars voor de vermoorde Julie Van Espen maar in bredere zin tegen seksueel geweld is voor haar een heel krachtig signaal van de maatschappij. Bekijk hier haar getuigenis.

Na haar verkrachtig zat Lore heel diep. Ze had nachtmerries en wilde er liever niet over praten. Ze deed nooit aangifte, maar door de #metoo-beweging vond ze de kracht om er toch over te praten. Vandaag kan ze terug lachen en voelt ze zich sterk genoeg om haar verhaal te delen.

De mars tegen seksueel geweld komt er na de moord op Julie Van Espen. Lore vindt het jammer dat er eerst zoiets moet gebeuren voor er zoiets gebeurt, maar de mars wil ook een steun zijn voor alle slachtoffers van seksueel geweld. En dat vindt ze zelf een heel krachtig signaal als maatschappij.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudi Goossens

  Mooi, lief, hartverwarmende,..... Zo kan je deze marsen omschrijven.... Net zoals ze met een wit balonnetje massaal op straat kwamen.... Maar het helpt niets! Deze zelfvoldane generatie politici moeten weggestemd worden. Eerder zal er niks noemenswaardig gebeuren en lopen we over 10jaar weer in zo'n mars...!!!

 • Jan Delafontaine

  En ondertussen schuiven de rechters en procureurs de schuld in de schoenen van de regering en Geens en kompanen wijzen naar de rechtbank. En zo blijven we eindeloos bezig.

 • ludo verbueken

  De maatschappij doet daar niets aan

 • Erwin Fiers

  Er moet dringend iets veranderen.In het interview blijkt dat ze er wel niet slecht voor zit.Op reis gaan.Afstand kunnen nemen van bepaalde dingen.Dit is niet verkeerd bedoeld.Het recht op betaalbare en betere zorg is in Vlaanderen en daarbuiten ook een prioriteit.Want een "verwerkingsproces", psychologen enz.Dat moet betaalbaar zijn voor iedereen!!!

 • Cyriel Van den Eede

  Hopelijk levert het meer resultaat op dan de witte mars , ik hoop,het van ganser harte !