Londerzeel wil snel verkeerswisselaar op A12

UNKNOWN

Burgemeester Jozef De Borger (CD&V) van Londerzeel wil dat er snel werk wordt gemaakt van de verkeerswisselaar met de A12 op de grens met Meise. Die moet een oplossing bieden voor het "zwarte" kruispunt van de A12 met de Kerkhofstraat.

De aanleg is echter gehypothekeerd doordat de raad van state het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) schorste voor het bedrijventerrein Meise-Westrode dat ook de aanleg van de verkeerswisselaar mogelijk maakte. Door de koppeling van het industrieterrein Westrode aan de verkeerswisselaar Londerzeel-Zuid is ook dit laatste dossier geblokkeerd en vertraagd.

Eén tot twee jaar vertraging
Uit een contact met het kabinet van Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits blijkt volgens De Borger dat er wellicht weinig anders zal opzitten dan de procedure te herbeginnen. "Volgens een kabinetsmedewerker zou dit een vertraging van één tot maximaal twee jaar kunnen opleveren. Alle mogelijkheden worden op dit ogenblik onderzocht".

Om de veiligheid langs de A12 te bevorderen, dringt de burgemeester ook aan op de aanleg van ventwegen (wegen die parallel lopen aan een andere weg) langs de snelweg en een andere tweede verkeerswisselaar in het noorden van Londerzeel. (belga/bdr)