Lommelse ex-schepen Anick Berghmans (sp.a) doorverwezen in dossier over plofkraken

Bij het huis van Anick Berghmans werd zo’n jaar geleden een Audi aangetroffen. Die Audi was vermoedelijk betrokken bij een plofkraak in Lommel.
photonews Bij het huis van Anick Berghmans werd zo’n jaar geleden een Audi aangetroffen. Die Audi was vermoedelijk betrokken bij een plofkraak in Lommel.
De raadkamer in Hasselt heeft de 39-jarige Anick Berghmans, ex-schepen voor sp.a in Lommel, doorverwezen naar de correctionele rechtbank voor haar mogelijke betrokkenheid bij een plofkraak bij bpost in Lommel. Ook een man uit het Oost-Vlaamse Zele, die Berghmans in het uitgaansleven zou ontmoet hebben, en drie Nederlanders zijn doorverwezen.

Berghmans was persoonlijk aanwezig tijdens de zitting, met bijstand van advocaat Peter Donné. Ze wist via een achteruitgang het gerechtshof in Hasselt ongezien binnen en buiten te glippen. Ze wordt ook verdedigd door Jeroen Vandenberk.

In het dossier over de twee plofkraken zitten drie verdachten in hechtenis. Het gaat onder meer om Nederlanders van Marokkaanse afkomst uit de regio van Rotterdam. Een man uit het Oost-Vlaamse Zele is ook een van de verdachten. Hij is voortvluchtig en heeft geen gekend adres.

Audi 

In juni 2018 werd Berghmans officieel in verdenking gesteld als medeplichtige aan de reeks plofkraken in ons land. Na de plofkraak op 21 juni 2018 bij bpost Lommel werd er bij het huis van Berghmans immers een Audi onder een zeil gevonden. Die Audi was betrokken bij de plofkraak en werd gebruikt als vluchtvoertuig. 

In het voertuig werden nog met inkt besmeurde geldbiljetten teruggevonden. Kort na die plofkraak werd Berghmans op 26 juni thuis opgepakt en dezelfde dag na verhoor vrijgelaten. Ze heeft altijd haar betrokkenheid ontkend. Ook een 29-jarige vriend werd toen opgepakt, maar na verhoor gelost. Hij is niet doorverwezen.

De vier andere verdachten zouden ook achter een tweede plofkraak zitten, namelijk die op een ING-kantoor in Kinrooi op 4 juni 2018. Daar werden twee geldautomaten met explosieven opgeblazen. De materiële schade aan het kantoor was enorm. De buit zou toen gering zijn geweest. De andere verdachten worden verdedigd door onder meer de advocaten Luk Delbrouck en Tom Van Overbeke.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Geerts

  Waarom mogen die langs de achterzijde het gebouw betreden en verlaten ? Zijn die belangrijker dan een gewone werkmens dan...

 • Johny deman

  Ach, ik begrijp het wel. Ze staat gekend als niet van de snuggerste te zijn, en bovendien erg snel te bed te krijgen. Allicht werd ze verleid en deed ze onbezonnen mee uit kalverliefde.

 • Wesley Kenis

  Moet er nog meer bewijs zijn waar het de socialisten om draait: nu ze geen geld meer krijgen pakken ze het gewoon....al ooit gehoord dat extreem rechts dit soort praktijken stelt???? Enkel "beschuldigen" van racisme maar nog geen enkele veroordeling....wie doet beter????

 • Lea Van Heybeeck

  En steeds is dezelfde partij betrokken bij zeer duistere zaakjes. Toeval? Neen, zou al teveel toeval zijn.

 • ETIENNE BOECKX

  De Audi stond weggestoken onder een zeil ? Er werden besmeurde bankbiljetten in die wagen gevonden ? Moet er nog meer belastend bewijs zijn ! Of zij of haar vriend of beiden zijn toch schuldig of draait hier ook al de molen van bescherming.