Lokeraar (50) vertrekt thuis op ligfiets maar is nu spoorloos

Wim Van Rentergem in 2014:  klaar om naar Jordanië te vertrekken.
Yannick De Spiegeleir Wim Van Rentergem in 2014: klaar om naar Jordanië te vertrekken.
Lokeraar Wim Van Rentergem (50) is spoorloos. Politie en parket hebben een opsporingsbericht uitgestuurd. De man is MS-patiënt en heeft dringende medische zorgen nodig.

Wim verliet gisteren, woensdag, omstreeks 15.30 uur zijn woning in de Evelaarstraat in Lokeren. Hij wilde een tochtje maken met zijn ligfiets. Sindsdien ontbreekt elk spoor. 

De vader van twee kreeg in 2010 de diagnose multiple sclerose (MS). In 2014 trok hij naar Jordanië voor een veertiendaagse trektocht door de woestijn. Dat vertelde hij toen aan onze krant. Met de tocht wilde de groep MS-patiënten duidelijk maken dat opgeven niet in hun woordenboek staat. “Ik ben nooit een fan geweest van vliegen, maar voor dit avontuur ga ik wel voor de eerste keer in mijn leven in een vliegtuig plaatsnemen”, grapte de Lokeraar tijdens het interview. "Ik denk nooit aan de toekomst of het verleden, maar aan het nu", klonk het nog. In Jordanië kon Wim zijn hoofd leegstappen.

Wim Van Rentergem is 1.85 meter lang en slank gebouwd. Hij heeft blauwe ogen en is kaal. De dag van zijn verdwijning droeg hij een witte regenjas, een lange zwarte wielrennersbroek met één witte streep en witte wielrennerschoenen. Zijn ligfiets heeft een wit frame, aan de achterzijde is momenteel een oranje vlag bevestigd. De man heeft dringend medische zorgen nodig. Wie meer weet, kan dat melden op het gratis nummer 0800/30.300.

Wim Van Rentergem vertrok gisteren met zijn witte ligfiets. Aan de achterzijde is momenteel een oranje vlagje bevestigd.
Federale politie Wim Van Rentergem vertrok gisteren met zijn witte ligfiets. Aan de achterzijde is momenteel een oranje vlagje bevestigd.
Wim Van Rentergem.
Federale Politie Wim Van Rentergem.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels