Lode Vereeck duwt regenbooglijst D.A.A.D. in Diepenbeek

BELGA
Vlaams parlementslid Lode Vereeck (LDD) zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober de regenbooglijst D.A.A.D. (De Andere Aanpak in Diepenbeek) duwen. "Mijn oproep tot kartelvorming is mislukt. Bijgevolg zullen een achttal partijen naar de Diepenbeekse kiezer trekken", geeft Vereeck toe in Het Belang van Limburg.

Op 20 januari had Lode Vereeck een oproep tot kartelvorming in Diepenbeek gelanceerd. De gemeente telt een overtal aan politieke partijen: CD&V-Plus, sp.a, Open Vld, Groen, Vlaams Belang, de scheurlijsten DAAD en PUUR, en twee onafhankelijken. "Dat zorgt voor chaos, je kan een gemeente op die manier niet blijven besturen", klonk het toen.

Ondertussen heeft het LDD-gezicht in Limburg gesprekken gevoerd met alle Diepenbeekse partijen. "Allen stonden ze achter mijn oproep tot kartelvorming omdat dit beter zou zijn voor de gemeente. Maar ideologische en persoonlijke verschillen stonden een resultaat in de weg", aldus Vereeck.

"Daarom hebben we beslist met de lijst D.A.A.D. naar de kiezer te trekken. Gemeenteraadslid Jan Bynens zal die lijst trekken, ikzelf zal ze duwen."