Lizin niet gesanctioneerd in dossier verkiezingspamfletten

Burgemeester Anne-Marie Lizin (PS) van Hoei wordt niet gesanctioneerd in het dossier van het verdelen van verkiezingsfolders door het stadspersoneel. Zo bleek vandaag uit het antwoord van Waals minister van Binnenlandse Zaken, Philippe Courard, op een aantal vragen in de bevoegde commissie van het Waals parlement.

"Het administratief onderzoek van de Algemene Directie van de Lokale Besturen (DGPL), levert geen enkele aanwijzing dat de burgemeester opgedragen heeft om tijdens de diensturen folders te verspreiden of om de ongewettigde afwezigheden van het personeel te verdoezelen", verklaarde de minister op basis van de besluiten van het verslag van zijn administratie.

Praktijken uit een andere tijd
Desondanks betreurde Philippe Courard het personeelsbeleid in Hoei en hekelde hij "praktijken die dateren uit een andere tijd en blijk geven van een groot amateurisme". Hij kondigde aan er bij het stadsbestuur op aan te dringen om hieraan te verhelpen. Zo bestond er geen systeem om de arbeidsprestaties van het personeel te controleren. (belga/eb).