Liveblogs, verkiezingskaarten en je eigen coalitiebouwer: hiervoor zit je zondag goed bij HLN.be

Het Laatste Nieuws
Wil je zondag het verkiezingsnieuws vanop de eerste rij volgen? Met het allerlaatste nieuws uit jouw gemeente, de eerste analyses en tendensen, live interventies van onze journalisten ter plaatse, liveblogs, interactieve kaarten en uitslagen zit je bij HLN.be perfect. 

De hele dag lang volgen onze journalisten het nieuws en de uitslagen op de voet. In zes handige liveblogs, een nationale met het belangrijkste nieuws en vijf provinciale, krijg je meteen het allerlaatste nieuws mee. 

Op onze homepagina, op de mobiele site en in de app van HLN.be (download hem hier voor Android en hier voor iOs) vind je die dag bovendien een handige interactieve kaart waar de uitslagen in real time binnenlopen. Je krijgt er meteen een handig overzicht, kleur per kleur, van de grootste partij in jouw gemeente. 

Je kan ook op zoek naar een specifieke gemeente, de voorlopige uitslagen bekijken en zelfs het aantal voorkeurstemmen terwijl ze live binnenlopen.

Het Laatste Nieuws

Nieuw dit jaar is de optie om zelf je voorkeurscoalitie samen te stellen. Eens de zetelverdeling bekend is, kan je zelf aan de slag en zie je meteen of de partijen die jij in het volgende bestuur wil, samen een meerderheid halen. 

Het Laatste Nieuws

Bovendien voorzien we een uitgebreide samenwerking met VTM NIEUWS, via livevideo's en -interventies van de journalisten bij de belangrijkste kopstukken. Ook onze regiojournalisten staan van Maasmechelen tot de Panne, kortom in heel Vlaanderen en Brussel, paraat voor de eerste reacties bij de kandidaten zelf. Al het nieuws over jouw gemeente vind je dan ook meteen op de pagina van jouw stad.

Analyses van onze experten Jan Segers en Luc Van der Kelen krijg je als eerste te lezen op onze site of in je mailbox via onze nieuwsbrieven.

En dat zonder het andere nieuws uit binnen- en buitenland uit het oog te verliezen. Want ook daarvoor zal je zondag uiteraard nog altijd bij ons terecht kunnen.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Willems

  Met verkiezingen zie je duidelijk dat Groen er geen punt van maakt om bomen te vellen om toch maar verkozen te worden, of worden hun flyerspapier gemaakt van afval plastiek.

 • Bernd Vaes

  HLN, de onpartijdige krant, daarom op alle pagina’s van deze homepage een achtergrond over? Jawel.

 • John Stahl

  Heb bewust al de verkiezingscampagnes, of eerlijk gezegd, onzin, niet gevolgd. Stemmen doe ik zeker, zolang VB op komt. Ik zal ook bewust al die show na de verkiezingen niet volgen. Zoals Jan Janssens correct beschrijft, onze democratie is een schijndemocratie.

 • Christiaan Bruynseels

  Volledige schepencollege en burgemeester Hulshout zijn doorverwezen door KI naar politierechter!

 • peter colson

  Roger Geens, geef jij nog geld uit aan een postzegel om je doktersbriefje en je oproepingsbrief naar de gemeente te sturen? Je hoeft dat enkel te doen als je als bijzitter wordt opgeroepen. Als je gewoon thuis blijft ipv te gaan stemmen gaan ze je heus niet vervolgen. Ben in 2012 niet gaan stemmen. Mijn collega stemt al niet meer sinds de jaren 90. Wij hebben nooit problemen gehad.