LIVE. Geen enkele coalitie mogelijk zonder N-VA in Antwerpen, De Clercq zegezeker: "Gent krijgt liberale burgemeester"

N-VA reageert: "Worden beloond voor goede bestuur"

Rond 22 uur waren de resultaten volledig van 282 van de 308 gemeenten in Vlaanderen. De grootste tendensen zijn nu duidelijk. In Antwerpen is een coalitie zonder N-VA niet mogelijk, de huidige coalitie met Open Vld en CD&V kan nipt verder. In Gent claimt Open Vld, dat fors stijgt, het burgemeesterschap. Volg alles hier live. 254 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Blok

  Mr van besien, nog maar eens duidelijk dat het bij u om het postje ging en niet om het belang van de stad

 • Erik De jongh

  Men spreekt van een historische winst voor het belang, 0,4% in Antwerpen , is ooit ánders geweest

 • Christiaan Vanzieleghem

  Hef het cordon op en in mei zal je andere resultaten zien, in mei zouden de echte koppen recht staan en verkozen worden! VB zou een monsterscore halen en dit omdat de kiezer dan zou weten dat de stem geldig is.

 • Guy Bekaert

  Een beetje bescheidenheid zou De Clerck in Gent geen kwaad doen .... Hij is even grote roeper als zijn mentor Verhofstadt !!!

 • Harry Vankrinkelen

  De Wever beseft maar al te goed dat hij met de huidige coalitie in 2019 maar 1 zetel op overschot heeft.Wetende dat er zoals in het verleden gebeurd is er enkele van zijn partijgenoten zijn opgestapt moet hij wel degelijk inbinden en op zoek gaan naar andere coalitiepartners.