Live betting: superverslavend, maar straks toch toegelaten

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V)
RV Minister van Justitie Koen Geens (CD&V)
Online sportweddenschappen die lopen terwijl een wedstrijd bezig is: er zijn veel risico's aan verbonden. Want dat "live betting" zou niet alleen aanzetten tot matchfixing, het is ook extreem verslavend. En toch keurt de Kamercommissie Justitie woensdag een wet goed om het wettelijk te verankeren, berichten De Standaard, Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg dinsdag.

In zijn hervorming van de wetgeving rond kansspelen wil minister van Justitie Koen Geens (CD&V) matchfixing aanpakken. De meerderheidspartijen hebben daarom in de commissie Justitie een voorstel ingediend waarin ze de Kansspelcommissie de macht geven om weddenschappen op "fraudegevoelige" wedstrijden te verbieden.

Maar om live betting te kunnen controleren, moet het wel eerst wettelijk worden erkend. Want het mag dan wel massaal plaatsvinden, eigenlijk is die vorm van kansspelen nu niet expliciet toegelaten. Daarom staat in hetzelfde voorstel dat de wetswijziging "het mogelijk maakt om weddenschappen aan te gaan tijdens evenementen, het zogenaamde live betting".

Groen-Kamerlid Stefaan Van Hecke noemt die hervorming "net een versoepeling in plaats van een verstrenging". Hij vermoedt dat de regering gezwicht is voor de goklobby. Van Hecke pleit voor een totaalverbod op live betting.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • David Borreman

  Je bent NIET verplicht om te spelen...Je kan daar tenminste iets met winnen..Wat kan je de lotto winnen?????Of ja 1 x op de honderden miljoenen keer...laat de mensen ne keer gerust waar ze plezier in hebben...sigaretje of hun pintje of ne keer spelen of ne keer jointje...besef dan ne keer dan er weer duizenden jobs bedreigd zouden worden als het verboden Word...zielige wensen die alles willen verbieden

 • Berthie Gijsen

  Overconsumptie :zes regeringen in dit land die al het geld opslorpen voor hun luxe.En dan de rest wat er nog bijkomt zoals Europa,senaat,provincies,koningshuis....

 • Gino Denil

  In een rechts conservatief neoliberaal regime is alles geoorloofd om je het geld uit de zakken te kloppen. Gokken, prostitutie, drugs, maffiapraktijken, witteboordencriminaliteit.

 • lut vanhyfte

  Reclame voor ziekmakende sigaretten mag allang niet meer, ludopathie is nochtans ook 'n ernstige ziekte...

 • Edo Peeters

  De regeringen zijn rot. Dit is me nu wel duidelijk. ALs jullie om jullie te vertegenwoordigen volk geven dan doen jullie dit niet. Simpel maar waar.