Litouwers krijgen drie jaar voor fraude met valse kredietkaarten

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vier Litouwers veroordeeld tot drie jaar cel en 2.750 euro boete, omdat ze met valse kredietkaarten aankopen gedaan hadden in winkels in Gent, Brugge, Jabbeke en Mannekensvere. De rechtbank beval hun onmiddellijke aanhouding, want ze lieten alle vier verstek gaan.

Buit verstuurd via koerierbedrijf
De beklaagden behoorden tot een criminele organisatie en waren vanuit Groot-Brittannië naar België gekomen om met gekopieerde Amerikaanse en Australische kredietkaarten aankopen te verrichten. Hun buit werd via een koerierbedrijf naar Groot-Brittannië verzonden.

Op 17 februari 2009 werd Vaidas Badaitis (28) op heterdaad betrapt in de Fnac in Gent. In zijn auto werden kredietkaarten aangetroffen en een lijst met codes. Dezelfde dag werden Dainius Kulvinskas (29) en Denis Tvisor (32) opgepakt, nadat ze een valse kaart gebruikt hadden in de Fnac in Antwerpen. Ook Giedrius Milkeris (26) liep tegen de lamp.

Voor 15.605 euro gekocht

De beklaagden hadden met hun valse kaarten voor 15.605 euro aan goederen gekocht, een bedrag dat verbeurd verklaard werd. Bij andere transacties, goed voor 17.565 euro, was het bij een poging gebleven. Ook de twee auto's waarmee ze naar België kwamen, werden verbeurd verklaard. (belga/eb)

UNKNOWN