Linda De Win morgen aan banden gelegd in Kamer?

UNKNOWN

De Kamer heeft maatregelen genomen om te vermijden dat de plenaire zitting van morgen net zoals de week ervoor chaotisch verloopt. Zo wordt de bewegingsvrijheid van de pers in de wandelgangen beperkt en wordt de audiovisuele media gevraagd het aantal tv-ploegen aan banden te leggen.
 
De regeringscrisis zorgde vorige donderdag in de Kamer voor nooit geziene taferelen. Er zakten zo veel cameraploegen en politici uit andere parlementen af naar het Paleis der Natie dat het in de smalle wandelgangen onwerkbaar werd. Dat leidde tot ronduit gevaarlijke taferelen waarbij cameramensen bijna een aantal collega's vertrappelden.
 
Verboden terrein?
Om dergelijke toestanden te vermijden, nam de Kamer vandaag een aantal maatregelen. Zo zal de pers - behalve uiteraard op de perstribune - enkel nog kunnen werken in de leeszaal, de conferentiezaal en in het peristilium. De wandelgangen rond het halfrond en de koffiekamer worden voor een keer verboden terrein voor de pers. De tv-stations wordt gevraagd het aantal cameraploegen te beperken.

Wat die maatregelen betekenen voor Linda De Win en haar Villa Politica-ploeg, is nog maar de vraag. (belga/sps)