Ga naar de mobiele website
^ Top

Limburgse voetbalclub gooit spelertje (10) buiten: "Hij is niet goed genoeg"

tvl
Voetbalploeg Schoonbeek-Beverst uit Bilzen heeft een tienjarig voetballertje uit de club gegooid, omdat hij niet goed genoeg kon voetballen. De club wil naar eigen zeggen groeien en daar horen geen zwakke spelers bij.

Kiano sloot zich in september aan bij de club en voelde zich er snel thuis. "Het was er leuk", aldus Kiano. Maar de club denkt daar nu duidelijk anders over. "De evaluatie van Kiano was niet goed. Daarom heeft de club op een vergadering beslist om hem op straat te zetten", vertelt de oma van de jongen.

"Ze vertelden ons dat hij maar beter kon uitkijken naar een andere sport. Maar Kiano wil geen andere sport, hij wil gewoon voetballen. Dat was zijn leven. Hij zegt dat hij nu eindelijk iets had waar hij zijn tanden kon inzetten en waar hij zich gelukkig voelde. Wat de club nu doet, kan niet. Kiano heeft net zoals andere kinderen het recht om te voetballen."

Kiano zelf is er het hart van in. "Nu ik niet meer kan voetballen, kan ik ook niet meer buitenkomen. Ik heb hier ook niet meer zoveel vrienden."

"Spelplezier belangrijker"

Ondertussen groeit de kritiek aan het adres van de club. "Bij kinderen van die leeftijd moet het spelplezier vooropstaan. Men kan niet tegen kinderen zeggen dat ze niet meer mogen meedoen omdat ze te weinig kunnen", zegt voetbalanalist Armand Schreurs.

Ook voor Voetbal Vlaanderen, de organisatie die het jeugdvoetbal coördineert, kan dit niet door de beugel. "We hebben er een beleidspunt van gemaakt om aan deze toestanden te werken", zegt Benny Mazur van Voetbal Vlaanderen.

Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug