Limburgse politie trekt zeven rijbewijzen bij controle-actie

De politie in Limburg heeft het afgelopen weekend bij een Slim-actie en ongevallen 7 rijbewijzen ingetrokken van automobilisten, die dronken, te snel of onder invloed van drugs achter het stuur zaten. Vijf daarvan werden ingetrokken na een verkeersongeval. De resultaten zijn vandaag bekendgemaakt.

De Slim-actie had plaats in het kanton Borgloon, Heusden-Zolder en op de E313 in Hasselt en Diepenbeek. Negen (6,62 procent) van de 136 ademtesten waren positief, waarvan acht boven de 0,8 promille. Een drugtest was positief en de politie noteerde 156 snelheidsovertredingen op 7.994 voertuigen. Er waren 97 verkeersovertredingen: onder andere acht personen waren niet in orde met hun verzekering, zestien voertuigen hadden technische gebreken en tien mensen reden zonder geldig rijbewijs.

Er gebeurden 68 weekendongevallen, waarvan 21 met vijf zwaar- en achttien lichtgewonden. Bijna zestien procent (8) van de 51 ademtesten na een ongeval bleek positief. De politie noteerde vijf gevallen van vluchtmisdrijf. In Houthalen viel een motorrijder, die schijnbaar dronken was. In het ziekenhuis weigerde hij een ademtest en bloedafname. Omdat de agenten de alcoholintoxicatie goed konden merken, werd het rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken. (belga/adv)