Limburger (51) bereikt als eerste Belg ooit top van "killer mountain" K2

Paul Hegge stond eerder al op de Gasherbrum II in Pakistan.
Kos Paul Hegge stond eerder al op de Gasherbrum II in Pakistan.
Paul Hegge heeft als eerste Belg ooit de top van de K2 bereikt. De 51-jarige man uit het Limburgse Alken bereikte zaterdagochtend de top van de tweede hoogste berg ter wereld, gelegen aan de Pakistaans-Chinese grens. 

Net op de Belgische nationale feestdag om 5 uur 's ochtends bereikte Paul Hegge de 8.611 meter hoge top van de K2. Hegge is daarmee de eerste Belg ooit op de top van de tweede hoogste berg ter wereld. 

Hegge stond twee jaar geleden ook al op de top van de allerhoogste berg ter wereld, de Mount Everest (8.848 meter), maar de K2 wordt beschouwd als de moeilijkst te beklimmen berg ter wereld. De berg heeft niet toevallig bijnamen als 'Savage Mountain' en 'Killer Mountain'. 

Hegge maakte deel uit van een internationale expeditie met enkele Japanners, zeven Europeanen en een reeks sherpa's. Hegge zelf was de enige Belg.

Paul Hegge (rechts) tijdens de beklimming van de Mount Everest.
Lukas Paul Hegge (rechts) tijdens de beklimming van de Mount Everest.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric niessen

  proficiat paul

 • Ann Van Driessche

  Proficiat !

 • Erik Nulens

  Top

 • wouter deparmentier

  Respect, dat is wat hier het juiste woord is. Iedere bergbeklimmer weet wat K2 inhoudt: de moeilijkste, veranderlijkste, technisch zwaarste berg, waarbij je ervaring maar ook veel geluk minstens even belangrijk zijn. Proficiat gast!

 • baptist Van der Straete

  Top man, t is je gegund!