Lijsttrekker Wouter Van Besien (Samen) laat Tom Meeuws niet vallen nu die opnieuw in opspraak is: "Dit gaat over het verleden van personen"

Samen-lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) distantieert zich voorlopig niet van Antwerps sp.a-voorzitter en Samen-kopstuk Tom Meeuws.
Belga Samen-lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) distantieert zich voorlopig niet van Antwerps sp.a-voorzitter en Samen-kopstuk Tom Meeuws.
Antwerps sp.a-voorzitter en Samen-kopstuk Tom Meeuws ligt opnieuw onder vuur, ditmaal omwille van de omstandigheden van zijn vertrek als directeur bij De Lijn Antwerpen in 2015. Verschillende bronnen binnen De Lijn zeggen dat Meeuws moest opstappen wegens financieel geknoei. Samen-lijsttrekker Wouter Van Besien (Groen) distantieert zich voorlopig niet van Meeuws. 

Meeuws zou bij De Lijn herhaaldelijk zijn bevoegdheid hebben overschreden bij grote financiële uitgaven, zoals het openingsfeest van de Reuzenpijp van de Antwerpse premetro dat aan zaal De Roma werd uitbesteed. Hij zou grote uitgaven in verschillende facturen hebben opgesplitst om ze zelf te kunnen goedkeuren in plaats van langs de raad van bestuur te passeren. Meeuws zelf ontkent dat hij zware beroepsfouten beging. Net als De Lijn houdt hij het erop dat zijn vertrek er "in onderling overleg" kwam.

Land Invest Group

Eerder kwam Meeuws ook al in opspraak toen bleek dat hij als consultant contacten had met projectontwikkelaar Land Invest Group, terwijl Samen het Antwerpse stadsbestuur op dat vlak fel bekritiseerd had. Samen-lijsttrekker Van Besien streek toen de plooien met Meeuws glad en lijkt ook nu Meeuws niet te laten vallen. "Dit is niet het soort campagne dat wij willen", zegt Van Besien. "Dit gaat niet over wat we met Antwerpen willen doen, maar over het verleden van personen. Ik wil mij focussen op wat de inwoners van onze stad echt wakker houdt: gezonde lucht, veilig verkeer, betaalbaar wonen en veilige buurten." 

Van Besien roept op tot een "propere campagne" en stelt dat er "meer dan genoeg stof ter discussie is" over de "heldere keuze" die de Antwerpenaar bij de gemeenteraadsverkiezingen krijgt voorgelegd.
125 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eddy van Dorst

  Welke lessen volgen ze voor ze aan politiek doen.Hoe sjoemel ik het best.Waar is het meest te graaien.Van de eerste tot de laatste gewoon gespuis.

 • Mireille Fabry

  Ja dat doen ze nie dan is peeters in het nadeel he alles voor burgemeester te worden ...Die zou voort wij leggen wel bij in de staatskas ..dieven

 • Hubert Szemkus

  Het gaat over het 'verleden' van personen ?? Daar moeten wij ons geen zorgen over maken ??Wat een bende daar in Antwerpen.

 • Marc Baeyens

  Van Besien heeft er om gevraagd door SAMEN te gaan met een sjoemel partij. Het paterke van Grobbendonk is al gediskwalificeerd nog voor hij begonnen is.

 • Raoul Rouma

  Je krijgt een hond makkelijker voorbij een hotdogkraam dan een socialist voorbij een volle kassa. Maar zij noemen dat sociale herverdeling, spijtig genoeg is die herverdeling er enkel voor de vriendjes en zij met de juiste partijkaart. Verdeel en heers als het ware.