Lijnbus vat plots vuur, niemand raakt gewond

Kristien Bollen
De Staatsbaan in Bekkevoort (Vlaams-Brabant) ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de E314 is vanmorgen een tijd lang versperd geweest door een brandend voertuig. Omstreeks 6.30 uur vatte een bus van De Lijn plots vuur. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De bus had zich kort voordien met pech aan de kant moeten zetten. De chauffeur merkte het vuur gelukkig tijdig op en passagiers aanwezig op bus 370, die op weg was tussen Leuven en Diest konden - net als de chauffeur zelf - de bus tijdig verlaten. Bij het incident raakte niemand gewond. Mogelijk ligt motorpech aan de oorzaak van de brand.

Kristien Bollen5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Reizen met De Lijn. Het is altijd een avontuur.

 • Luc Deville

  Nog wat meer besparen op onderhoud en een extra onderhoudsmanager aannemen. Ook kan men aan externe experts vragen om een nieuw onderhoudsplan te bedenken (het plan hoeft zelfs niet te werken, het moet enkel maar dienen om de indruk te wekken dat de directie en de minister iets doen).

 • Victor Van den Bogaert

  Wat is dat toch met die moderne wagens? Plotseling vuur vatten. Het lijkt alsof een component net voorbij zijn grenzen moest presteren...

 • JAN krommentak

  Dit is de zoveelste bus die spontaan in vlammen opgaat wanneer gaat men onderzoeken wat het probleem is ?

 • Dave Broes

  ik zou niet graag in de schoenen staan van de man die de verzekeringen en schade behandeld bij de lijn.Als men ziet wat er daar allemaal gebeurt is de afgelopen weken.