Ga naar de mobiele website
^ Top

Liggen in deze vijvers gedumpte wapens Bende van Nijvel? Zoekactie gestart

Bart Boterman
In het onderzoek naar de Bende van Nijvel is vanochtend gestart met een zoekactie in drie vijvers in Adinkerke. Wapens die gebruikt werden bij de overval op de Delhaize in Aalst in 1985 zouden daar mogelijk gedumpt zijn.


De Bende van Nijvel wordt verantwoordelijk geacht voor een hele reeks overvallen tussen 1982 en 1985. In totaal vielen daarbij 28 dodelijke slachtoffers. Bij de laatste overval op 9 november 1985 in Aalst werden acht mensen doodgeschoten. De wapens die gebruikt werden zouden volgens een informant diezelfde avond nog door een Brusselse handlanger gedumpt zijn in Adinkerke.

De zoekactie ging vanochtend van start in de oude zandwinningsputten aan de Vijverstraat. De zoekactie zal bij elk van de drie vijvers wellicht een week in beslag nemen. Aan de operatie neemt zo'n twintig man deel. Het gaat om leden van de federale politie, het leger en de Civiele Bescherming.

De drie vijvers in Adinkerke zijn ook in 2009 al eens kort onderzocht. Dat meldt het parket van Charleroi. Uit een proces-verbaal blijkt dat een onderzoeker in 2009 als eens ter plaatse kwam met de politie en dat hij er foto's nam. "Er is toen overwogen om een onderzoek te starten, maar er deed toen informatie de ronde dat er in 2005 in een waterput gebaggerd was", zegt de procureur des Konings van Henegouwen Pierre Magnien. "De onderzoekers hebben nu beslist om toch grondiger te graven. Voorlopig is er nog niets gevonden dat in relatie kan staan met de Bende van Nijvel."

Google
Bart Boterman
Meer over9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jan De Man

  Die feiten zijn al lang verjaard. Is enkel nog van historische waarde. De daders zijn inmiddels hoogbejaard of dood. Mijn belastinggeld goed besteed weeral.

 • Kirra Vanlingen

  Dat ze in deze tyd hun tyd hier nog willen insteken zegt genoeg over hun eigen werking achter de feiten aanhollen ...

 • Etienne Boeckx

  Opgepast voor bacteriën en andere ziekten he !! Af en toe kunnen ze die mannen nog eens in actie bezig zien 40 jaar jong jong !

 • Klaus Uberohr

  Pure geldverspilling.

 • Doelheiligthetmiddel

  Hilarische toestanden, iedereen met gezond boerenverstand weet dat de daders niet mochten gevonden worden.

Meld een bug