Lift al 33 dagen kapot: bejaard koppel
krijgt boodschappen per koord naar boven gehesen

Screenshot ATV
De lift in een appartementsgebouw in het Antwerpse district Merksem is al 33 dagen kapot, meldt de regionale zender ATV. Het bejaarde koppel Leon en Jeanne dat op de vijfde verdieping woont, is daardoor haast van de buitenwereld afgesloten. 

Leon is moeilijk te been. Hij raakt wel tot beneden, maar heeft niet genoeg krachten om vijf verdiepingen naar boven te stappen. Zijn echtgenote Jeanne is na een zware val geheel aan haar bed gekluisterd.

Familie en vrienden zien zich genoodzaakt om een koord te gebruiken om hen te bevoorraden. Tot vier keer per week bevestigen ze zakken met supermarktaankopen aan het touw en hijsen ze vervolgens naar boven. Het is niet duidelijk waarom de lift maar niet gerepareerd raakt. De situatie is stilaan onhoudbaar voor Leon en Jeanne.
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Groos

  Bij ons ook meer dan 3 weken Vind niet normaal je voor stukken zolang moet wachten als de lift recent vernieuwd is door de firma nl firma de jonghe ook slechte communicatie

 • Gerard Braeckmans

  Geert Vaelen, ze zouden ook de woning kunnen afbreken en er een huis zetten zonder verdiepinen. Wat denk je daar van?

 • Delphine Moerkerke

  Waarom gebruiken vrienden & familie de trap niet??? ♀️

 • Guido Boonen

  Linkse propaganda !

 • Ramon Simon

  Klinkt spectaculair maar niemand kan die zakken via de trap naar boven dragen? Gewoon en beetje sensatie zoeken.