Liesbeth Homans (N-VA) in ziekenhuis opgenomen met hartklachten

Liesbeth Homans (N-VA).
BELGA Liesbeth Homans (N-VA).
Vlaams viceminister-president Liesbeth Homans (46, N-VA) is in het ziekenhuis opgenomen met hartklachten. Dat is aan onze redactie bevestigd. Homans wordt genoemd als de opvolger van minister-president Geert Bourgeois, die maandag naar Europa trekt. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Homans moet de nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Ze ging vanmorgen zelf naar de spoed omdat ze pijn in de borststreek voelde. Ze is intussen opgenomen op de afdeling cardiologie en moet onderzoeken aan hart en longen ondergaan. 

Normaal gezien komt de Vlaamse regering morgen bijeen voor een extra ministerraad over de opvolging van partijgenoot Geert Bourgeois. Die heeft vandaag aangekondigd dat hij maandag ontslag neemt als minister-president om de dag erna in het Europees parlement te kunnen zetelen.

Het is onduidelijk welke impact Homans’ opname zal hebben voor die opvolging. Zij wordt genoemd als de tijdelijke opvolger van Bourgeois, tot er een nieuwe Vlaamse regering gevormd is. Ze zou zo de eerste vrouwelijke Vlaamse minister-president ooit kunnen worden.
55 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • johan vankeirs

  Goede beslissing.Dit is een dame die zegt zoals het is,en er zijn er nog weinig die dit doen in de politiek.

 • mijntje vermeire

  Ik wens u een spoedig herstel.

 • Karel Van Beeck

  Best Liesbeth, ik ben ook geen fan van jou maar je moet wel onthouden dat je maar 1 leven hebt. Draag er zorg voor!

 • Philomena Vanderweyen

  Ben helemaal geen fan, maar wens je een spoedig herstel ,neem op tijd wat gas terug.

 • Chris Deckers

  Spoedig en volledig herstel toegewenst mevr. Homans: uw snelle klare kijk en gezond verstand zouden vlug gemist worden.