Exclusief voor abonnees

Liefst 4.000 scholieren spijbelen mee voor het klimaat, zoveel volk hadden Anuna en Kyra niet verwacht: “Ik ben zo fucking blij”

Oriane Lecluyse
Acht dagen geleden beslisten Anuna De Wever (17) en Kyra Gantois (19) om voortaan elke donderdag te spijbelen, om in Brussel te protesteren en aandacht te vragen voor het klimaat. Gisteren was dag één van hun actie en daagden er – hou u vast – 4.000 scholieren op. «Ik ben zo fucking blij!»

«Waar is Anuna? Waar is Kyra? Zij zijn de enigen die dit kunnen stoppen. Mensen, echt: we moeten stoppen. Dit is veel te gevaarlijk.» Maar hoe hard Rik Joossens ook probeerde, de enorme slang die door Brussel kronkelde, was niet af te stoppen. Rik is een klasgenoot van Anuna De Wever (17) op het Atheneum van Mortsel. Zij besloot, 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
91 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric debanne

  Gewoon profiteren van een dag verlof ! Niet meer dan dat helaas ... Zouden beter hun lessen verder volgen Dit slaat nergens op Dit een zelfs geen druppel water in de zee wereldwijd !

 • Marco Maerten

  Anuna,steek uw energie zeker niet aan deze zure reacties hieronder (ontwetendheid is blijkbaar een deugd ),maar haal uw energie uit de positieve reacties.En aan de critici hieronder 'spijbelen' om de 'volwassen' mensen zoals als jullie een spiegel voor te houden is naar mijn menig terrecht.Trouwens,die dag was wellicht LEERZAMER dan een dag op school.

 • Rudi Joos

  alle middelen om niet naar school te gaan zijn goed.denk je nu echt dat België het kleine landje het gaat oplossen ?de helft van de wereld weet nog niet waar België ligt

 • YORICK DAUWE

  Dat ze beginnen met het groene studenten te zijn en te blijven ipv te betogen over zaken dat ze nog niet de helft van snappen.

 • Jennifer Peeters

  Studentjes, begin vanaf maandag eens het goede voorbeeld te geven. Niemand wordt nog met de wagen naar school gebracht. Iedereen gaat met de fiets of te voet. En in de toekomst worden jullie op alle vliegtuigen geweigerd. Ben eens benieuwd hoe lang jullie dat zullen volhouden en of jullie nog zoveel praat zullen verkopen en gaan betogen.