Liefst 4.000 scholieren spijbelen mee voor het klimaat, zoveel volk hadden Anuna en Kyra niet verwacht: “Ik ben zo fucking blij”

Oriane Lecluyse
Acht dagen geleden beslisten Anuna De Wever (17) en Kyra Gantois (19) om voortaan elke donderdag te spijbelen, om in Brussel te protesteren en aandacht te vragen voor het klimaat. Gisteren was dag één van hun actie en daagden er – hou u vast – 4.000 scholieren op. «Ik ben zo fucking blij!»

«Waar is Anuna? Waar is Kyra? Zij zijn de enigen die dit kunnen stoppen. Mensen, echt: we moeten stoppen. Dit is veel te gevaarlijk.» Maar hoe hard Rik Joossens ook probeerde, de enorme slang die door Brussel kronkelde, was niet af te stoppen. Rik is een klasgenoot van Anuna De Wever (17) op het Atheneum van Mortsel. Zij besloot, 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
87 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jennifer Peeters

  Studentjes, begin vanaf maandag eens het goede voorbeeld te geven. Niemand wordt nog met de wagen naar school gebracht. Iedereen gaat met de fiets of te voet. En in de toekomst worden jullie op alle vliegtuigen geweigerd. Ben eens benieuwd hoe lang jullie dat zullen volhouden en of jullie nog zoveel praat zullen verkopen en gaan betogen.

 • Dirk Sonck

  Ze gaan nog niet eens werken maar ze kunnen wel al betogen.

 • Sobek Wessels

  Iets aan het Klimaat en het Milieu doen begint bij je zelf !! Ik denk dat ze allemaal een Smartphone hebben die aan de andere kant van de wereld wordt gemaakt , ook zullen velen elk jaar met het vliegtuig op reis gaan , dan nog met de auto overal naartoe gebracht worden ezv.... 90% misbruikt dit enkel om niet naar school te moeten gaan , je kan toch niet in hun brein kijken of ze de waarheid spreken !

 • Andre Vanderhoven

  Het zijn wij volwassenen die hun rommel alle dagen opruimen ik kan het weten want ik werk in een school!!! en tijdens de vakantie kunnen wij de schade herstellen die zij het hele schooljaar veroorzaken terwijl zij met een zeer vervuilend vliegtuig op reis gaan, ok er moet iets gedaan worden aan het milieu maar begin bij UZELF!

 • Erik Wists

  Hadden ze geprotesteerd op een vrije dag, dan was er veel minder over gepraat geweest. Goed gedaan.